Connect with us

Tuja prvenstva

Bezjak odličen na uvodu Bundeslige

Foto: SC Magdeburg

Slovenski reprezentant Marko Bezjak je vrhunsko odprl letošnjo sezono najkakovostnejšega rokometnega tekmovanju na svetu – nemške Bundeslige. Na obračunu med Magdeburgom in Ballingenu je Ormožan prispeval šest zadetkov ter bil drugi najboljši strelec svojega moštva.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Nemško prvenstvo se je uradno pričelo že v sredo, ko sta se v Düsseldorfu pomerila superpokalna tekmeca THW Kiel (Miha Zarabec) ter aktualni prvak Flensburg-Handewitt. Slednji je znova prikazal izjemno igro in po najstrožjih kazni na krilih nekdanjega velenjskega vratarja Benjamin Burića, ki je ubranil dve sedemmetrovki, prišel do tretje superpokalne lovorike (več o tekmi TUKAJ).

Letošnjo sezono pa so odprli trije prvoligaški dvoboji. Med njimi je bil izmed slovenskih legionarjev na delu le Marko Bezjak.

Bezjak s šestimi goli do zmage

SC Magdeburg je z odliko odprl letošnjo sezono nemške Bundeslige. Foto: SC Magdeburg

Marko Bezjak ima za sabo zares izjemen večer. Njegov klub Magdeburg je imel v uvodnem krogu lahko delo proti novincu iz lige Ballingenu ter ga prepričljivo premagal z rezultatom 38:26 (17:12).

Pomembno vlogo pa je ob zmagi nosil tudi slovenski legionar Bezjak in zablestel s šestimi goli. Tako je postal drugi najboljši strelec svoje zasedbe, ki bo v letošnji sezoni nastopala v skupinskem delu EHF pokala.

Na preostalih dveh tekmah sta se pomerila novinec Nordhorn ter Bergischer in Wetzlar ter Lemgo. Na prvem dvoboju so prepričljivo slavili rokometaši Bergischerja z 21:26 (12:13), medtem ko je Lemgo nekoliko presenetljivo ugnal Wetzlar z 28:32 (17:15).

https://si.gorenje.com/

Ostale tekme prvega kroga nove sezone Bundeslige bodo na sporedu že v nedeljo, in sicer se bosta v Kielu pomerila Miha Zarabec ter Urh Kastelic, člana Hannoverja Nejca Cehteta in Urbana Lesjaka pa čaka obračun z Mindnom. Letošnjih slovenskih predstavnikov v najmočnejši ligi na svetu bo torej pet, hkrati pa naj bi se jim v prihodnje priključil tudi Gregor Ocvirk.

Nemško prvenstvo, 1. krog:

Četrtek, 22. avgusta:

SC Magdeburg – Ballingen 38:26 (17:12)
Marko Bezjak 6.

Wetzlar – TBV Lemgo 28:32 (17:15)

Nordhorn – HC Bergischer 21:26 (12:13)

Nedelja, 25. avgusta:

Dhfk Leipzig – Füchse Berlin

THW Kiel – Göppingen
Miha Zarabec; Urh Kastelic

Ludwigshafen – Rhein Neckar Löwen

TSV Hannover – GWD Minden
Urban Lesjak, Nejc Cehte.

MT Melsungen – SG Flensburg-Handewitt

HC Erlangen – TVB Stuttgart

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

More in Tuja prvenstva