Connect with us

F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO

Janez Gams po slavju: Vesel sem za navijače in igralce

Foto: RK GV

Janez Gams po slavju: Vesel sem za navijače in igralce

Rokometaši Gorenja Velenja so se to nedeljo v novomeški športni dvorani Marof veselili prve pokalne lovorike po letu 2003. V velikem finalu so bili boljši od novomeške Krke, izjemno veselje pa je po tekmi kazal tudi velenjski direktor Janez Gams.

Vrhunec letošnje pokalne sezone smo doživeli v novomeški športni dvorani Marof, ki sprejme okoli 700 gledalcev. Že v soboto smo praktično doživeli finale pred nedeljskim finalom, ko sta se na prvi tekmi udarila največja rivala Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje. Slednji so po slabih šestih letih presenetili pivovarje in se uvrstili v finale, kjer so se udarili z novomeško Krko. Zanjo je bila uvrstitev v finale že druga zaporedna. Vendar tudi v drugo ni šlo.

Velenjski rokometaši so naredili manj napak ter imeli več sreče v končnici, zato so zasluženo slavili. Vroča tekma, polna preobratov in številnih vrhunski obramb ter potez. Vse to smo v nedeljo videli v Novem mestu.

»Po dolgem letu 2003 je pokal znova v naših vitrinah. Jaz sem vesel tako za navijače kot za igralce, ki so garali skozi celotno sezono. To je odlična vzpodbuda za naprej,« je po slavju za ŠD Šport povedal direktor velenjskega kluba Janez Gams.

Zmaga proti pivovarjem zaslužena

Velenjčani so v velikem finalu pokala Slovenije zasluženo ugnali Novomeščane. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Že prvi dan v soboto smo spremljali prijetno senzacijo. Velenjčani so prepričljivo in povsem zasluženo ugnali Celjane in se veselili napredovanja v veliko finale, kjer so zanesljivo opravili tudi z novomeško Krko (več o finalu TUKAJ)

»Absolutno smo verjeli s to zmago proti Celju. Verjamemo vsako tekmo, vendar letos smo bili na vseh treh dokaj blizu. V soboto pa se nam je vse posrečilo in zares smo jih uspeli premagati,« pove Gams in doda: »Mi gremo iz dneva v dan in zagotovo je to dobra vzpodbuda tako za nas, igralce, upravo, navijače in trenerje mlajših selekcij, katere so precej uspešne.«

Za konec sezone podnaslov

Velenjsko ekipo ta konec tedna čaka domača tekma z Urbanscape Loko. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Izbrance trenerja Zorana Jovičića imajo do konca sezone še štiri pomembne tekme v boju za podnaslov državnega prvaka. Naslov se jim je po nekaj spodrsljajih pivovarjev nekako izmuznil iz rok, tako da je glavni cilj v prvenstvu drugo mesto.

Že ta konec tedna sledi že obračun z Urbanscape Loko, nato gostovanje v Kopru, zadnja domača tekma bo na sporedu v soboto, 25. maja z Rikom Ribnico, ob koncu sezone pa spektakel v Zlatorogu s Celjani.

»Naslov prvaka niti ni bil naš cilj, ampak se nam je nekako izmuznil skozi roke. Čakajo nas štiri tekme. Borili se bomo vsako srečanje in šli maksimalno v nasprotnika, verjamem pa, da bomo ob koncu maja zadovoljni,« zaključi Gams.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO