Connect with us

Prestopi

Zugan po poteh Kocjančiča v Maribor?

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Zugan po poteh Kocjančiča v Maribor?

Otrok koprskega kluba in visoki levičar Dani Zugan utegne prvič zapustiti matični klub in se prihodnjo sezono preseliti na Štajersko, kjer naj bi po naših informacijah okrepil vrste mariborskega Branika.

Zugan je svojo rokometno pot začel v Kopru in priložnost v članski konkurenci prvič dobil v sezoni 2013/2014.

Kot nam je uspelo izvedeti, se mariborski prvoligaš resno zanima za visokega Zugana, ki je v letošnji sezoni kar eksplodiral in naredil ogromen napredek. Razvil se je v obetavnega prvoligaškega desnega zunanjega in na 31 tekmah zabil 59 zadetkov.

Dani Zugan je blizu prestopa v Maribor. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za obetavnega Primorca se je v zadnjih letih, prvič na začetku sezone 2017/2018 zanimal tudi zdajšnji prvoligaš SVIŠ iz Ivančne Gorie, a je Zugan zaradi prihoda slovenskega selektorja Vujovića v Koper raje ostal na Obali. Pred leti je celo nekaj časa treniral pri Mokercu iz Iga. Viri so nam zatrdili, da je Zugan z vijoličasto zasedbo podpisal večletno pogodbo, več pa naj bi bilo jasno v prihodnjih dneh. »Zanimanje obstaja, ampak bo več znano kmalu,« nam je za ŠD Šport dejal Zugan.

Jasno je, da se od koprskih vrst po tej sezoni poslavljajo Nino Grzentič (Tatran Prešov), Mirza Haseljić (Izrael), Adam Bratkovič (Francija), Martin Kocjančič (Maribor Branik) in morebiti še kakšen igralec. Jasno je, da na Primorsko prihaja novi vratar iz slovenskega prvenstva.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Prestopi