Connect with us

Mlajše kategorije

Krkaši slavijo naslov državnih prvakov v kategoriji mlajših dečkov B

Mladi Novomeščani (v zelenih majicah) so slavili v Zlatorogu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ta vikend je v celjskem Zlatorogu potekal finalni turnir za kategorijo mlajših dečkov B (letnik 2007 in mlajši), kjer so bili najboljši mladi upi novomeške Krke.

Celjska dvorana Zlatorog je v soboto gostila sklepni turnir četverice v konkurenci letnika 2007 in mlajši. Krkaši, katere sta letos vodila trener David Lipoglavšek in pomočnik Timon Orlič, so slavili na vseh treh tekmah in se zasluženo veselili naslova državnih prvakov. Pohvala gre prav vsem mladim igralcem, ki so prikazali kljub njihovi mladosti prikazali všečno predstavo.

»S prikazanim na turnirju sem zelo zadovoljen. Fantje so spoštovali navodila in odigrali še zadnje tekme v izjemno uspešni sezoni 2018/19. Finale je za vse nas nagrada za trdo delo skozi celo leto, naslov državnega prvaka pa le še pika na i . Ponosen sem na to generacijo mladih fantov, ki so iz tekme v tekmo napredovali in kazali veliko željo in pripadnost klubu. Hkrati bi se zahvalil še staršem, ki so svoje otroke redno vozili na treninge in bili njihova podpora na vseh tekmah,« je ob uspehu za klubsko spletno stran dejal novomeški trener David Lipoglavšek.

Foto: MRK Krka Novo mesto

Drugo mesto v državnem prvenstvu so zasedli Celjani, tretji so bili Ribničani, četrto mesto pa je pripadlo Velenjčanom. Naziv za najboljšega igralca turnirja je prejel strelec šestnajstih zadetkov na treh tekmah, Tjaž Butala.

Finalni turnir DP – mlajši dečki B (letnik 2007):

RK Celje Pivovarna Laško – RD Riko Ribnica 18:18 (7:10)
MRK Krka Novo mesto
– RK Gorenje Velenje 18:17 (10:10)
RK Celje Pivovarna Laško – MRK Krka Novo mesto 17:23 (7:12)
RD Riko Ribnica
– RK Gorenje Velenje 17:16 (8:8)
MRK Krka Novo mesto
– RD Riko Ribnica 14:6 (7:2)
RK Gorenje Velenje – RK Celje Pivovarna Laško 16:18 (7:12)

KONČNI VRSTNI RED:

  1. MRK Krka Novo mesto
  2. RK Celje Pivovarna Laško
  3. RD Riko Ribnica
  4. RK Gorenje Velenje

Za ekipo državnih prvakov so igrali:  Bine Zajc, Žiga Lukše, Gašper Kaplan, Jakob Cesar, Urban Kastelic, Nik Bartolj, David Palka, Jure Progar, Aleks Kastelec, Jan Pust, Tjaž Butala, Erazem Kovač, Gašper Kovač, Črt Peterlin, Enej Rangus, Matevž Cimermančič. Trenerja: David Lipoglavšek, Timon Orlič.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Mlajše kategorije