Connect with us

F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO

Velenjčanom druga pokalna lovorika

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Velenjčanom druga pokalna lovorika

Velenjski rokometaši so še drugič prišli do pokalne lovorike, potem ko so bili boljši od novomeške Krke z izidom 20:24 (8:10).

Vrhunec letošnje pokalne sezone smo doživeli v novomeški športni dvorani Marof, ki sprejme okoli 700 gledalcev. Že v soboto smo praktično doživeli finale pred nedeljskim finalom, ko sta se na prvi tekmi udarila največja rivala Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje. Slednji so po slabih šestih letih presenetili pivovarje in se uvrstili v finale, kjer so se udarili z novomeško Krko. Zanjo je bila uvrstitev v finale že druga zaporedna. Vendar tudi v drugo ni šlo. Velenjski rokometaši so naredili manj napak ter imeli več sreče v končnici, zato so zasluženo slavili.

Vroča tekma, polna preobratov in številnih vrhunski obramb ter potez. Vse to smo danes videli v Novem mestu. Novomeški čuvaj mreže Aleksandar Tomić se je že takoj izkazal za pomembnega aduta in po izjemni obrambi ter golu Pršine popeljal Krkaše v vodstvo z 1:0. Velenjčani so v nadaljevanju prevzeli pobudo in vodili največ do štirih golov, vendar se je kasneje zbudil novomeški napad. Slednji je po prihodu Gregorja Okleščna na parket vrnitvi Leona Raša zaživel in Novomeščani so uspeli znižati zaostanek na -2 (7:9). Sledilo je nekaj odličnih obramb Tomića in polčas se je končal z 8:10.

Aleksandar Tomić je blestel v vratih Krke, a za zmago je zmanjkalo čisto malo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V uvodnih minutah drugega dela so Velenjčani pokazali svojo moč in z delnim izidom 1:3 povišali prednost na +4 (9:13). A Krka se ni predala. Odlično razpoloženi Tomić je ohranjal svoje soigralce v boju za zmago, večino časa pa smo spremljali trdo igro gol za gol. Varovancem domačega stratega Roberta Cvikla se nikakor ni uspelo približati na -2, v 54. minuti pa je Jaka Jakše končno zadel za 18:20. V končnici so več sreče imeli Velenjčani ter slavili pokalno lovoriko. Krkaše so premagali z 20:24.
V vratih Gorenja je s trinajstimi obrambami blestel Emir Taletovič, eno več je zbral Aleksandar Tomić. Pri Gorenju je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši Matic Verdinek, za Krkaše pa je štirikrat zadel Gregor Okleščen.
F4 pokala Slovenije 2019 (Novo mesto):

FINALE:

Nedelja, 12. maja, ob 17.00:

RK Gorenje Velenje – MRK Krka Novo mesto 20:24 (8:10)

RK Gorenje Velenje: Logar, Vujović 1 obramba, Taletovič 13 obramb; Grobelnik, Haseljić 1, Domen Tajnik 3 (1), Matanović 3, Miklavčič 2, Banfro, Drobež, Verdinek 7 (1), Grmšek, Šiško, Miha Kavčič 6, Aleks Kavčič 2, Kete; Trener: Zoran Jovičić.

MRK Krka Novo mesto: Brajer, Tomić 14 obramb; Leon Rašo 3 (1), Bevec, Didovič 1, Okleščen 4, Pršina 2, Irman 1, Jakše 2, Klemenčič, Dino Rašo, Batagelj, Papež 3, Kukman 3 (1), Matko, Florjančič 1; Trener: Robert Cvikl.

TEKMA ZA TRETJE MESTO:

Nedelja, 12. maja, ob 14.00:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Celje Pivovarna Laško 30:35 (14:16) – več o tekmi TUKAJ

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Škorc 12 obramb, Struna, Vencelj; Knez 5, Zafran 2, Fink 1, Grojzdek 10 (2), Tekavčič 2, Stopar 1, Matej Košir 2, Pirnat 1, Kutnar 2, Krabonja, Željko 2, Domen Košir 2, Vidmar; Trener: Aleksander Polak.

RK Celje Pivovarna Laško: Gaberšek, Panjtar 11 obramb; Vujović 2, Jurečič 9, Malus 1, Kljun, Rakita 7, Ovniček 6 (2), Marguč, Šarac 4, Accambray 1 (1), Kodrin, Horžen4, Makuc 1, Anić, Blagotinšek; Trener: Tomaž Ocvirk.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO