Connect with us

F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO

Dišalo je po veliki senzaciji, na koncu prepričljiva zmaga Celja

Ivančani so imeli izjemno podporo navijačev s tribun. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Dišalo je po veliki senzaciji, na koncu prepričljiva zmaga Celja

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so bili korak do še enega sramotnega poraza. Po včerajšnjem polomu proti Gorenju Velenju jih je danes čakal SVIŠ iz Ivančne Gorice, ki je v prvem delu vodil že za štiri zadetke, na koncu pa je le odločila daljša celjska klop in več izkušenj. 

Pivovarji so po včerajšnjem obračunu z novomeškega parketa odhajali sklonjenih glav. Po slabih šestih letih so namreč prvič izgubili od velenjskih rokometašev (več o tem TUKAJ), tako so se morali v tekmi za tretje mesto udariti s SVIŠ-em iz Ivančne Gorice. Ivančani so včeraj v hudi borbi morali priznati premoč Krkašem.

Trener SVIŠ-a Aleksander Polak se je pred nedeljsko tekmo odločil za nekaj sprememb v primerjavi s polfinalnim srečanjem. Na tribuni so ostali Matic Košir (poškodba prepone), Jakob Hrovat in tako kot včeraj tudi Simon Zlatnar, Rok Zaletelj, Nejc Ropič, Matevž Kutnar ter Ambrož Bregar. Tako sta priložnost dobila vratar Denis Struna in Aljaž Kutnar.

Rokometaše SVIŠ-a je v Novem mestu včeraj spodbujalo okoli 300 navijačev, danes jih je bilo 100. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

V celjski ekipi so se v kadru znašli trije novinci, in sicer Filip Rakita, Anže Blagotinšek ter vratar Gal Gaberšek. Tokrat v postavi ni bilo Davida Razgorja, Jerneja Mlakarja in Kristiana Bećirija. V polfinalu je bil odsoten tudi Klemen Ferlin.

Domačini, ki so bili tako kot v polfinalu rokometaši SVIŠ-a, so v tekmo krenili z 2:0. Vrhunsko so diktirali Celjanom in po nekaj sijajnih obrambah otroka pivovarjev Domna Škorca prednost držali med enim in tremi goli. V 14. minuti je bil Tomaž Ocvirk primoran vzeti minuto odmora, a slednja nikakor ni pripomogla. SVIŠ je izkoriščal napake celjske ekipe in v 21. minuti z golom Grojzdka vodil že za +4 (13:9). Sledil je preobrat. V celjskem taboru je končno zavladala prava borba in aktualni državni prvaki so v 26. minuti z delnim izidom 5:0 povedli s

Aljaž Panjtar je danes blestel v vratih celjskega kluba. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

13:14. Domačinom ob koncu prvega polčasa nikakor ni steklo v napadu in Celjani so na odmor uspeli oditi s prednostjo 14:16.

V drugem delu so celjski rokometaši ohranjali vodstvo med tremi in petimi goli, vendar gostitelji se niso predali. Na krilih odlično razpoloženega Domna Škorca so se odlično upirali pivovarjem, a presenečenja nismo uspeli videti. Varovanci trenerja Tomaža Ocvirka so s solidno igro deloma stopnjevali vodstvo, ob koncu pa slavili z 30:35.

Strelsko najučinkovitejši je bil ivanški rokometaš Žan Grojzdek, ki je v celjsko mrežo poslal kar deset zadetkov, pri Celju pa je z devetimi blestel Jan Jurečič.

Luka Zafran (SVIŠ) po tekmi za tretje mesto:

F4 pokala Slovenije 2019 (Novo mesto):

TEKMA ZA TRETJE MESTO:

Nedelja, 12. maja, ob 14.00:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Celje Pivovarna Laško 30:35 (14:16)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Škorc 12 obramb, Struna, Vencelj; Knez 5, Zafran 2, Fink 1, Grojzdek 10 (2), Tekavčič 2, Stopar 1, Matej Košir 2, Pirnat 1, Kutnar 2, Krabonja, Željko 2, Domen Košir 2, Vidmar; Trener: Aleksander Polak.

RK Celje Pivovarna Laško: Gaberšek, Panjtar 11 obramb; Vujović 2, Jurečič 9, Malus 1, Kljun, Rakita 7, Ovniček 6 (2), Marguč, Šarac 4, Accambray 1 (1), Kodrin, Horžen4, Makuc 1, Anić, Blagotinšek; Trener: Tomaž Ocvirk.

FINALE:

Ob 17.00:

RK Gorenje Velenje – MRK Krka Novo mesto

RK Gorenje Velenje:

MRK Krka Novo mesto:

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO