Connect with us

F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO

Novomeški borec k novim izzivom naproti

David Didovič je blestel na finalnem turnirju pokala Slovenije v Novem mestu. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Novomeški borec k novim izzivom naproti

Krkaši so morali v velikem finalu slovenskega pokala priznati premoč velenjskemu Gorenju, vendar izenačili lanskoletni uspeh – drugo mesto v Ljutomeru. Eden izmed največjih borcev je bil prav zagotovo David Didovič, za katerega so zadnje tekme v novomeškem dresu. Po tej sezoni se namreč seli v RK Trimo Trebnje.

Vrhunec letošnje pokalne sezone smo doživeli v novomeški športni dvorani Marof, ki sprejme okoli 700 gledalcev. Že v soboto smo praktično doživeli finale pred nedeljskim finalom, ko sta se na prvi tekmi udarila največja rivala Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje. Slednji so po slabih šestih letih presenetili pivovarje in se uvrstili v finale, kjer so se udarili z novomeško Krko. Zanjo je bila uvrstitev v finale že druga zaporedna. Vendar tudi v drugo ni šlo.

Po koncu turnirja smo se pogovarjali s krožnim napadalcem Novomeščanov Davidom Didovičem, ki je bil zadnja leta kapetan članske ekipe, zdaj pa se prvič poslavlja od matičnega kluba in se seli k ambicioznemu Trimu, kateri si v nekaj letih celo želi priti v Evropo. Didovič bo v Trebnjem zamenjal obetavnega Srba Vladimirja Bojanića, ki se seli v Gorenje Velenje.

David Didovič je že dolga leta kapetan novomeške članske ekipe. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

David, zelo blizu ste bili, vendar je na koncu malce zmanjkalo za slavje. Kako ste zadovoljni z drugim mestom v pokalu Slovenije?

Vsekakor so se cilji izpolnili, da smo dosegli to medaljo. Če na koncu to pogledamo, bili smo zelo blizu, Velenjčani so si zares zaslužili naslov. Prešibki smo bili v obrambi in tudi napad ni bil ravno na najvišji ravni.

Celoten drugi polčas ste jih lovili s tremi zadetki zaostanka. Na koncu so pošle vse moči, kaj ne?

Tukaj se pozna, kot sem že prej omenil to, da je Gorenje profesionalna ekipa in je nekoliko bolj pripravljena kot mi na večdnevne napore. Žal se ni izšlo po naših načrtih, vendar smo precej zadovoljni z drugim mestom.

David Didovič bo v prihodnji sezoni okrepil RK Trimo Trebnje. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

V prihodnji sezoni se selite v sosednje Trebnje. Zakaj prav Trimo?

Prišlo je do spleta okoliščin. Trebnje me je želelo v svojih vrstah, ambicije in cilji pa so pretehtali. Zato se že veselim igranja v novem klubu

Kako se že veselite sodelovanja s trenerjem Vajdlom?

Po pravici povedano še ne vem, kakšen je trener. Ne vem, kako je pri njemu delati, vendar se že veselim sodelovanja z njim in verjamem, da bomo z ekipo posegli po visokih uvrstitvah.

Trebanjce bo v novi sezoni vodil stari znanec Ivan Vajdl. Foto: RK Trimo Trebnje

Cilj Trima v prihodnji sezoni naj bi bil uvrstitev med TOP 6 ali celo preboj v Evropo. Je borba za Evropo izvedljiva?

Pred začetkom nove sezone še ne bi komentiral o ciljih. Veliko ekip bo zamenjalo kader, tako tudi mi. Vemo, da bo tudi v Trebnjem prišlo do nekaterih sprememb. Vsekakor bomo potrebovali nekaj časa, da se uigramo in da spoznamo nov trenerjev sistem. Cilji pa še niso jasni.

Kakšne načrte imate s Krkaši do konca sezone?

Čakajo nas še štiri tekme. Vse obračune bomo odigrali po svojih najboljših močeh. Tisti, ki klub zapuščamo, bomo vseeno odigrali maksimalno in želimo si čim več iztržiti od te sezone. Verjamem v miren zaključek sezone.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO