Connect with us

Liga NLB

Ižanski ostrostrelec se seli v Koper

atevž Žagar je do zdaj igral za Mokerc-KIG. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Koprski klub je danes potrdil še drugo okrepitev za naslednjo sezono. Konkurenco bo na položaju levega zunanjega zaostril obetavni Matevž Žagar, ki letos blesti pri drugoligašu iz Iga, zamenjal pa bo Nina Grzentiča, kateri se po tej sezoni seli v Tatran Prešov.

Žagar je rokometno pot začel v domačem klubu Mokercu, prihodnjo sezono pa bo tvoril duet levega zunanjega skupaj z Janezom Gučkom. »Rad igram hitro igro in vedno do zadnje minute,« je ob podpisu za klubsko spletno stran dejal Žagar.

Letos je odkritje sezone pri Mokercu. Na 25 obračunih je zadel 110 golov, zato je hitro vzbudil zanimanje koprskega prvoligaša. Še posebej je zanimal trenerja Uroša Rapotca. »Trener Uroš me je poklical in razložil kaj namerava in kaj pričakuje od mene. Ponujena in predstavljena priložnost mi je bila všeč, saj menim, da je to dobra priložnost za napredovanje in odločitev je bila lahka. Navijačem lahko obljubim, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe, saj bomo le tako prišli do zastavljenih ciljev,« v izjavi za javnost pove devetnajstletnik, ki bo junija praznoval 20. rojstni dan.

Žagar je s Koprom podpisal triletno pogodbo, poleg njega pa bo klub (za zdaj) okrepil še levoroki Bor Breznikar. V vratnica naj bi stopil vratar iz enega izmed klubov v Ligi NLB.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB