Connect with us

F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO

Robert Cvikl zasluženo čestital Velenjčanom za zmago

Robert Cvikl je v pokalu osvojil odlično drugo mesto, za piko na i pa je manjkalo čisto malo sreče in pameti. Foto: Urh Pirc/ŠD Šport

Robert Cvikl zasluženo čestital Velenjčanom za zmago

Ta vikend je bila novomeška dvorana Marof v znamenju sklepnega turnirja najboljše pokalne četverice, naslova pa so se drugič v klubski zgodovini veselili Velenjčani. Slednji so že v polfinalu presenetili Celjane, v finalu pa bili boljši od Krkašev, za katere je ponovitev lanskoletnega uspeha nedvomno izjemen dosežek. S tem se strinja tudi trener Robert Cvikl.

Vrhunec letošnje pokalne sezone smo doživeli v novomeški športni dvorani Marof, ki sprejme okoli 700 gledalcev. Že v soboto smo praktično doživeli finale pred nedeljskim finalom, ko sta se na prvi tekmi udarila največja rivala Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje. Slednji so po slabih šestih letih presenetili pivovarje in se uvrstili v finale, kjer so se udarili z novomeško Krko. Zanjo je bila uvrstitev v finale že druga zaporedna. Vendar tudi v drugo ni šlo. Velenjski rokometaši so naredili manj napak ter imeli več sreče v končnici, zato so zasluženo slavili.

Robert Cvikl je trenersko mesto pri novomeški Krki prevzel v sredini meseca marca. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Vroča tekma, polna preobratov in številnih vrhunski obramb ter potez. Vse to smo danes videli v Novem mestu. »Na koncu smo razočarani, ker vsak poraženec je na koncu srečanja razočaran. Ampak fantje so odigrali vrhunsko. Gorenje je bilo stalno korak pred nami, žal mi nismo uspeli ujeti tistega priključka. Na koncu so Velenjčani zasluženo postali prvaki in čestitam jim za lovoriko,« je po finalnem obračunu z Velenjčani povedal trener Krkašev Robert Cvikl.

Novomeška dvorana Marof je na finalu pokala po šivih. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Novomeščanom se v drugem polčasu nikakor ni uspelo približati na -2. Imeli so več kot deset priložnosti za znižanje zaostanka na dva zadetka, a je v vratih blestel velenjski čuvaj mreže Emir Taletovič. »Glede na to, da so Velenjčani zmagali in bili bolj zbrani v zaključku tekme, je bila njihova rokometna inteligenca zagotovo na višjem nivoju. Nekaj stvari smo narobe odigrali, ampak poglejte. Mi nismo profesionalna ekipa, oni pač so in tukaj se vidi ogromno razlik. Tako smo mi bolj padli kot samo Velenje,« pove Cvikl, ki je v sredini marca na klopi zamenjal Mirka Skoka.

Vrste novomeškega kluba po tej sezoni zapušča tudi Leon Rašo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Krkaši so sezono otvorili zares odlično ter v začetku septembra na kolena prav v Marofu spravili Celje Pivovarno Laško in osvojili superpokalno lovoriko. V nadaljevanju jim ni šlo vse po načrtih, eden izmed glavnih padcev pa je bila prav neuvrstitev v Ligo NLB za obstanek. Prav to je bila kaplja čez rob za dolgoletnega trenerja Mirka Skoka. No, drugo mesto v pokalu pa je zagotovo delni popravek letošnje sezone. »Samo prvenstvo nam ni ravno šlo po načrtih. Ena sezona gre gor, druga dol. Nam ni važno, če smo šesti ali sedmi, po moje tudi osmi ali deveti, vendar si želimo raje proizvesti in poslati v boljši klub kakšnega zares talentiranega igralca. Po tem se vidi, kako dobro delamo. Še naprej bomo delali, ker je po tem znana Krka. Drugo mesto v pokalnem tekmovanju pa je za našo zlato generacijo samo nagrada,« pove dolgoletni igralec farmacevtov, katerega do konca sezone čakajo še štiri tekme.

»Čakajo nas še štiri tekme. Dobili bodo priložnost nekateri mlajši igralci, ki potrebujejo takšne tekme za nabiranje novih izkušenj,« o načrtih za konec sezone pristavi Cvikl.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in F4 pokala Slovenije 2019 - NOVO MESTO