Connect with us

Tuja prvenstva

Zagrebčani v finalu hrvaškega pokala

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Derbi slovenskih legionarjev v polfinalu hrvaškega pokala so danes v poreški dvorani Žatika dobili rokometaši PPD Zagreba, pri katerih bo trener Branko Tamše lovil svojo prvo lovoriko. Zagrebčani so srečanje proti NEXE-ju tesno dobili z rezultatom 33:31 (17:15).

Na eni strani štirje, na drugi trije. To je bil današnji izkupiček legionarjev na tekmi med dvema najmočnejšima hrvaškima kluboma. Trener aktualnih prvakov Zagrebčanov Branko Tamše bo lahko računal na Urha Kastelica, Aleksa Vlaha ter Gregorja Potočnika, pri Našičanih pa bodo v kadru Aljaž Lavrič, Patrik Leban in izkušeni veteran Saša Barišić-Jaman.

Za Branka Tamšeta je to druga letošnja priložnost, da na klopi hrvaških prvakov pride do lovorike, potem ko mu v velikem finalu SEHA lige ni uspelo premagati makedonskega Vardarja. Zdaj bo v nedeljo, ob 17.30 v velikem finalu lovil prvo lovoriko na zagrebški klopi.

Branko Tamše bo na zagrebški klopi v nedeljo, ob 18.30 lovil prvo lovoriko. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Tekmo so bolje odprli Našičani in si takoj priigrali prevlado na igrišču. Prednost so ohranjali do enega zadetka ter diktirali tempo zagrebškim rokometašem. Ti so po minuti odmora Branka Tamšeta in vstopu Urha Kastelica med vratnice hrvaškega prvaka, končno zaigrali bolje, tako pa so tehtnico nagnili na svojo stran. Vodili so med enim in dvema goloma, na odmor pa odšli z izidom 17:15.

V drugem polčasu so Našičani stalno dihali za ovratnik Zagrebčanom, kateri so prednost mirno ohranjali med +1 in +3. Ob koncu je zmanjkalo časa za preobrat in varovanci Branka Tamšeta so slavili z izidom 33:31.

PPD Zagreb se bo v velikem finalu, ki bo na sporedu v nedeljo ob 17.30, udaril z zmagovalcem obračuna med zagrebško Dubravo in Čakovcem. Prav slednji je ogromno presenečenje letošnjega zaključnega turnirja, potem ko se je kot prvi tretjeligaš uvrstil med najboljše štiri hrvaške ekipe v pokalnem tekmovanju.

F4 hrvaškega pokala, POLFINALE (Dvorana Žatika, Poreč):

Petek, 17. maja, ob 18.00:

RK PPD Zagreb – RK NEXE Našice 33:31 (17:15)
Branko Tamše, Urh Kastelic 4 obrambe (1 zadetek), Gregor Potočnik 1, Aleks Vlah 3; Saša Barišić-Jaman 0, Patrik Leban 0, Aljaž Lavrič 0.

Ob 20.00:

Čakovec – Dubrava Zagreb

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Tuja prvenstva