Connect with us

Tuja prvenstva

Tamše pričakoval peklensko tekmo

Branko Tamše bo na zagrebški klopi lovil svojo prvo lovoriko. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometaši PPD Zagreba so dobili prvo polfinalno tekmo hrvaškega pokala proti NEXE-ju iz Našic. Po šestdesetih minutah igre je na semaforju kazalo 33:31 (17:15) za aktualne hrvaške prvake, katerih člani so tudi Urh Kastelic, Gregor Potočnik, Aleks Vlah in trener Branko Tamše. Omenjena četverka je ugnala slovensko trojico, in sicer Sašo Barišića-Jaman, Patrika Lebana in Aljaža Lavriča.

Na eni strani štirje, na drugi trije. To je bil včerajšnji izkupiček legionarjev na tekmi med dvema najmočnejšima hrvaškima kluboma. Trener aktualnih prvakov Zagrebčanov Branko Tamše bo lahko računal na Urha Kastelica, Aleksa Vlaha ter Gregorja Potočnika, pri Našičanih pa bodo v kadru Aljaž Lavrič, Patrik Leban in izkušeni veteran Saša Barišić-Jaman.

Za Branka Tamšeta je to druga letošnja priložnost, da na klopi hrvaških prvakov pride do lovorike, potem ko mu v velikem finalu SEHA lige ni uspelo premagati makedonskega Vardarja. Zdaj bo v nedeljo, ob 17.30 v velikem finalu lovil prvo lovoriko na zagrebški klopi.

“Naredili smo preveč napak v obrambi,” je bil po tekmi z igro v obrambi kritičen zagrebški strateg Branko Tamše. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Iskreno sem vedel, da bo zelo težka tekma, saj smo imeli tri obračune v kratkem obdobju. Ni lahko proti ekipi, ki zelo motivirana in nima česa izgubiti. Rekel sem že velikokrat in tudi tokrat bom ponovil. NEXE je zelo kvalitetna ekipe. Nismo igrali, kot sem hotel, še posebej v obrambi. Obramba je bila na tankem nivoju, vendar vseeno čestitke fantom in hvala navijačem Belim levom,« je po obračunu za ŠD Šport povedal Tamše.

PPD Zagreb se bo v velikem finalu, ki bo na sporedu v nedeljo ob 17.30, udaril z zagrebško Dubravo, katera je premagala Čakovec. Prav slednji je ogromno presenečenje letošnjega zaključnega turnirja, potem ko se je kot prvi tretjeligaš uvrstil med najboljše štiri hrvaške ekipe v pokalnem tekmovanju.

F4 hrvaškega pokala, POLFINALE (Dvorana Žatika, Poreč):

Petek, 17. maja, ob 18.00:

RK PPD Zagreb – RK NEXE Našice 33:31 (17:15)
Branko Tamše, Urh Kastelic 4 obrambe (1 zadetek), Gregor Potočnik 1, Aleks Vlah 3; Saša Barišić-Jaman 0, Patrik Leban 0, Aljaž Lavrič 0.

Ob 20.00:

Čakovec – Dubrava Zagreb 30:33 (13:15)

Poročilo polfinalne tekme proti NEXE-ju:

Zagrebčani v finalu hrvaškega pokala

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Tuja prvenstva