Connect with us

INTERVJU

VIDEO: Potočnik po Tamšetovem prihodu končno zaživel

Gregor Potočnik je vrste PPD Zagreba okrepil na začetku letošnje sezone. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Začetki celjskega rokometaša Gregorja Potočnika v Zagrebu niso bili ravno dobri. Trener Lino Červar ga je po prihodu v hrvaško prestolnico hitro posadil na klop, zato je bila njegova minutaža čedalje manjša. Ob koncu leta je Červar končno zapustil zagrebško klop in nasledil ga je Potočniku zelo znan obraz Branko Tamše, s katerim sta sodelovala že v Celju.

Otrok celjskega kluba je bil v drugem delu letošnje sezone kar pomemben člen v zasedbi serijskih hrvaških prvakov. Z Brankom Tamšetom je v hrvaški prestolnici prišel svež veter, katerega se je razveselil tudi Potočnik. Nekdanji rokometaš Trima Trebnjega v prvem delu ni bil zadovoljen z minutažo.

Potočnik je rokometno pot začel v Celju, v članski konkurenci pa prvič dobil v sezoni 2010/2011, ko je prvi del sezone odigral za drugo celjsko ekipo. V drugi polovici je popolnoma zablestel in dobil vidno vlogo v prvi ekipi, med vsemi zvezdniki kot so Petar Metličić, Momir Rnić, Mirko Alilović, Luka Žvižej, Carlos Prieto Martos in mnogi drugi.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ta vikend je na sporedu zaključni turnir hrvaškega pokala. Zagrebčani so se v polfinalu udarili z NEXE-jem in ga tesno premagali (več o tem TUKAJ). Potočnik je ob koncu prvega polčasa dobil priložnost celo v napadu, vendar šel kmalu z igrišča, saj je prejel lažji udarec v koleno. Večino časa je igral v obrambi, v napadu pa je skupno imel le en zgrešen strel.

Spodaj si poglej kratek pogovor s Potočnikom:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in INTERVJU