Connect with us

Tuja prvenstva

7 Slovencev v boj za hrvaško pokalno lovoriko

Branko Tamše lovi prvo lovoriko na klopi PPD Zagreba. Foto: RK PPD Zagreb

Današnji rokometni večer v hrvaškem Poreču prinaša pestro dogajanje, saj se v dvorani Žatika prične zaključni turnir hrvaškega pokala. S peklenskim začetkom in praktično finalom pred velikim finalom ga bosta odprla PPD Zagreb in NEXE Našice, tekmo pa bo sestavljalo kar sedem slovenskih legionarjev.

Na eni strani štirje, na drugi trije. To je današnji izkupiček legionarjev na tekmi med dvema najmočnejšima hrvaškima kluboma. Trener aktualnih prvakov Zagrebčanov Branko Tamše bo lahko računal na Urha Kastelica, Aleksa Vlaha ter Gregorja Potočnika, pri Našičanih pa bodo v kadru Aljaž Lavrič, Patrik Leban in izkušeni veteran Saša Barišić-Jaman.

Zagrebčani si želijo z zmago v pokalu sezono zaključiti v slogu, potem ko se jim vnovič nasmiha dvojna krona. »Pred nami je borba za naslov pokalnega zmagovalca. Že v polfinalu imamo našega večnega rivala NEXE-ja iz Našic, ki bo sigurno dal vse od sebe, da pride do lovorike, glede na to, da mora na povratni tekmi v prvenstvu nadoknaditi razliko sedmih zadetkov. Mislim, da možnosti polovične, saj v takšnih tekmah odločajo le malenkosti. Tako mi kot oni imamo nekaj težav s poškodbami, ampak vsi bomo dali vse od sebe, da se uvrstimo v finale in tam dvignemo pokal,« je za ŠD Šport povedal slovenski vratar Urh Kastelic, ki po tej sezoni zapušča hrvaško prestolnico in se seli v nemški Göppingen.

Urh Kastelic bo na Sredozemskih igrah v vratih tvoril duet, skupaj z Rokom Zaponškom. Foto: Jurij Kodrun/eleven.si

Urh Kastelic je zadnjih nekaj let tudi ambasador odličnega podjetja eleven.si, ki je zastopnik za Erimo v Sloveniji. Foto: Jurij Kodrun/eleven.si

 

Na koncu je dejal, da si želi v Poreču še ostati, kar se bo zgodilo le v primeru zmage. Zato morajo zmagati, da ne bodo primorani oditi domov, kot igralci Celja prejšnji teden v Novem mestu.

Srečanje med NEXE-jem iz Zagrebom se danes v poreški dvorani Žatika začne ob 18.00.

F4 hrvaškega pokala, POLFINALE (Dvorana Žatika, Poreč):

Petek, 17. maja, ob 18.00:

RK PPD Zagreb – RK NEXE Našice
Branko Tamše, Urh Kastelic, Gregor Potočnik, Aleks Vlah; Saša Barišić-Jaman, Patrik Leban, Aljaž Lavrič.

Ob 20.00:

Čakovec – Dubrava Zagreb

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Tuja prvenstva