Connect with us

Tuja prvenstva

Poljski prvaki po treh letih do poraza v prvenstvu

Kielce so v domačem prvenstvu prvič izgubile po treh letih. Foto: PGE Vive Kielce

Rokometaši poljskih Kielc, katerih sta člana tudi desnokrilni reprezentant Blaž Janc in pomočnik trenerja Blaž Janc, so prvič po treh letih prišli do poraza v domačem prvenstvu. Ugnala jih je tretjeuvrščena ekipa Gwardia Opole, ki uspešno nastopa v EHF pokalu.

Kielce se bodo letos med 1. in 2. junijem borile v Kölnu za naslov evropskih klubskih prvakov, kjer so v EHF Ligi prvakov slavili že leta 2016. Kot je dejal trener zvezdniške ekipe Talant Dušebajev, bi poraz slej kot prej prišel, poljski prvaki pa so ga zabeležili po natanko 103 tekmah.

»Ko ekipa zmaga 103 tekem zapored v domačem tekmovanju, bo slej ko prej prišlo do padca. Če ne zdaj, kdaj potem? V nedeljo smo igrali pokal, v torek pa so igralci že odpotovali na naslednje gostovanje. Vse kar moramo storiti je, da pred povratno tekmo ostanemo mirni in na domačih tleh pridemo do zmage,« pove Dušebajev.

Blaž Janc je dosegel pet zadetkov. Foto: PGE Vive Kielce

V taboru poljskih prvakov so imeli nekaj težav s poškodbami. Zaradi številnih razlogov so manjkali Blaž Janc, španski orjak Julen Auginagalde ter Vladimir Cupara, katerega je v vratih zamenjal hrvaški reprezentančni čuvaj mreže Filip Ivić. »Blaž je po zadnji tekmi začutil bolečini v stegenski mišici, ampak po vsej verjetnosti bo nared za povratni obračun. Julen Aginegalde zaradi težav s hrbtom ni zaigral v drugem polčasu proti Gwardii. Vratar Cupara je dobil prosto tekmo, saj smo priložnost ponudili Filipu Iviću,« dodaja Dušebajev.

Povratno srečanje polfinala poljskega prvenstva med nasprotnikom Kopra v EHF pokalu iz lanske sezone in evropskimi prvaki iz leta 2016, se jutri v Kielcah začne ob 18. uri. Zagotovo bomo videli drugačen pristop Blaža Janca in ostalih soigralcev, zmagovalec omenjenega obračun pa se bo udaril z boljšim iz para med Wislo Plock in Kwidzynom.

Poljsko prvenstvo, polfinale:

KPR Gwardia Opole – PGE VIVE Kielce 32:31 (15:15)

KPR Gwardia Opole: Malcher 13 obramb, Zembrzycki 1 obramba; Łangowski 9, Jankowski 6, Mauer 4/2, Zieniewicz 3, Klimków 2, Morawski 2, Siwak 2, Tarcijonas 2, Zarzycki 2, Lemaniak, Milewski, Zadura

PGE VIVE Kielce: Ivić 6 obramb, Wałach 1 obramba; Dujšebaev 6 (2), Janc 5, Jurkiewicz 3, Kulesz 3, Mamić 3, Aguinagalde 2 (1), Cindrić 2, Jachlewski 2, Bis 1, Fernandez

Kwidzyn – Orlen Wisla Plock 13:25 (6:14)
Žiga Mlakar 1 zadetek.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Tuja prvenstva