Connect with us

NLB liga

V Trebnjem močnejši za kadetskega reprezentanta ter srbskega prvaka

RK Trimo Trebnje počasi že zaključuje s kadrovanjem za novo sezono NLB lige, ki jo bo 8.9. začel z vročim gostovanjem v Ivančni Gorici. Uprava kluba pa je danes potrdila dve novi okrepitvi, ki igrata na položaju krožnega napadalca. Barve Trebnjega bosta v novi sezoni nosila slovenski kadetski reprezentant, Lan Grbić ter Vladimir Bojanić, ki je letos z Vojvodino osvojil naslov srbskega podprvaka.

Na trenerski stolček Trebnjega se bo v novi sezoni usedel Benjamin Teraš, ki je hkrati še pomočnik selektorja v slovenski kadetski reprezentanci. Zadnjih nekaj let je vodil kadetsko ekipo Trebnjega, vse do začetka meseca marca, ko je postal (začasni) trener članske ekipe Trebanjcev. Takrat so vodilni možje pri stabilnemu prvoligašu določili, da bo ekipo v novi sezoni vodil stari znanec, Mišo Toplak, a je ob koncu sezone presenetljivo odstopil. Nato so se ob koncu sezone začele porajati različne govorice, da je klub zašel v finančne težave. Zdaj pa se je situacija v klubu precej umirila, tako da se je našel skupni jezik.

Na položaju krožnega napadalca sta se po koncu letošnje sezone poslovila talentirani Kristjan Horžen (odslej bo igral za Celje Pivovarno Laško) ter Domen Sikošek Pelko, ki je podpisal za avstrijski klub, Bruck.

Teraš bo v novi sezoni lahko računal na dve precej zanimivi okrepitvi. Trebnje sta namreč okrepil slovenski kadetski reprezentant, Lan Grbić ter Vladimir Bojanić, ki prihaja iz srbske Vojvodine.

Grbić je nazadnje igral pri ljubljanskem Krimu – Olimpiji, a je zaradi slabših rezultatov izpadel iz 1.B DRL. Tik za tem pa je sledila ponudba Trima, ki je leta 2000 rojeni Grbić nikakor ni mogel zavrniti.

Bojanić v Trebnje prihaja kot precej odmevna okrepitev. Gre za »orjaka«, ki v višino meri kar 204 cm. V letošnji sezoni je z Vojvodino osvojil naslov srbskega prvaka, poleg tega pa se lahko pohvali z izkušnjami iz SEHA lige.

Poleg Bojanića in Grbića, bodo dres Trima Trebnje v prihodnji sezoni nosili še Anže Dobovičnik, Gal Cirar ter Adam Seferović.

Preberite si še:

RK Trimo Trebnje v precej spremenjeni zasedbi v novo sezono

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in NLB liga