Connect with us

Liga NLB

Draško Nenadić v Celje Pivovarno Laško!

V RK Celje Pivovarna Laško so poskrbeli za novo okrepitev, z bogatimi izkušnjami iz nemške bundeslige in z osvajanjenim evropskim naslovom s Flensburgom. Mladi celjski ekipi se bo pridružil levi zunanji igralec, Draško Nenadić, ki je s celjskim klubom sklenil pogodbo do leta 2019, z možnostjo podaljšanja za leto dni.

28–letni Draško Nenadić, ki igra na položaju levega zunanjega igralca in velja za odličnega obrambnega igralca, v Celje prihaja iz danskega Bjerringbro-Silkeborga. Nenadić ima bogate izkušnje z igranjem v Bundesligi, najmočnejši ligi na svetu, kjer je preživel štiri sezone in se leta 2014 s Flensburgom veselil tudi naslova evropskega prvaka.

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu z njim sklenil enoletno sodelovanje, z možnostjo podaljšanja z dodatno sezono.

Osebni podatki:

Ime in priimek: Draško Nenadić

Rojstni datum: 15.02.1990

Kraj rojstva: Beograd, Srbija

Višina/teža: 202cm / 103kg

Igralno mesto: Levi zunanji

Dosedanji klubi: RK Crvena Zvezda (2007-2010), BM Granollers (2010-2012), BM Guadalajara (2012-2013), SG Flensburg-Handewitt (2013-2015), HSV Hamburg (2015-2016), Fusche Berlin (2016-2017), Bjerringbro-Silkeborg (2017-2018).

Draško Nenadić: Izjemno vesel sem podpisa pogodbe z RK Celje Pivovarna Laško in komaj čakam začetek zgodbe v Celju. Zadovoljen sem, ker prihajam v klub s tradicijo, ki ima vedno najvišje ambicije in zavedam se, da so cilji tega kluba vsako sezono visoko, najvišje postavljeni. Celje spremljam že od nekdaj, parkrat sem bil tudi nasprotnik, tako da imam o klubu veliko podatkov in vem kam prihajam. Prepričalo me je urejeno okolje, mlada ekipa in visoke ambicije, ki se ujemajo z mojo vizijo rokometa. Resda prihajam med mlade igralce, od mene so starejši samo Anić, Ferlin in Razgor, vendar v fantih se skriva izjemen potencial in skupaj ga bomo poizkušali razviti tudi na igrišču. Smo mlada ekipa, ki se bo vedno borila do konca. Zame je prihod v Celje nov začetek, željan sem dokazovanja in se že veselim igranja v Zlatorogu, kjer je vedno odlično vzdušje.” je ob podpisu pogodbe z RK Celje Pivovarna Laško povedal novi član državnih prvakov.

Branko Tamše o novi okrepitvi: “ Draško je igralec s številnimi mednarodnimi izkušnjami, tako na reprezentančnem kot klubskem nivoju, kjer je leta 2014 postal evropski prvak s Flensburgom in imel ob tem v ekipi pomembno vlogo. Iskali smo igralca, ki lahko igra kvalitetno v obe smeri, tako napadalno kot obrambno, in vsi skupaj verjamemo, da smo ga z Draškom dobili. Bo eden izmed najbolj izkušenih mož v naši mladi ekipi.

Članska ekipa RK Celje Pivovarna Laško se bo zbrala na prvem treningu 25. julija, manjkali bodo mladinski reprezentantje Kristjan Horžen, Domen Makuc, Josip Šarac in Branko Vujović, trenažnemu procesu pa bodo priključeni nekateri igralci mladinske ekipe našega kluba, ki je drugič zapored osvojila naslov državnih prvakov.

Ekipa RK Celje Pivovarna Laško 2018/19 po igralnih mestih:

Vratar:Klemen Ferlin, Aljaž Panjtar

Levo krilo:Tilen Kodrin, David Razgor (kapetan)

Levi zunanji:Daniel Dujshebaev, Draško Nenadić, Josip Šarac

Srednji zunanji:Domen Makuc, Jaka Malus, Rok Ovniček

Desni zunanji:Matic Grošelj, Branko Vujović

Desno krilo:Jan Jurečič, Gal Marguč

Krožni napadalec:Igor Anić, Kristian Bećiri, Kristjan Horžen

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB