Connect with us

Liga NLB

Jošt Perovšek odhaja v Avstrijo

Foto: Slavko Kolar
Foto: Slavko Kolar

Jošt Perovšek, ki je bil zadnjih nekaj let eden izmed nosilcev igre pri Ribnici, bo v prihodnji sezoni igral v avstrijski prvi ligi, kjer se je pridružil ekipi Handball Schwaz Tirol.

Potem ko je avstrijsko moštvo po treh letih zapustil beloruski vratar Aliaksei Kishov, bo slednjega med vratnicama zamenjal 28-letni Jošt Perovšek, ki je z Ribničani dvakrat igral v skupinskem delu EHF pokala. Zdaj ga čakajo novi izzivi, kjer se bo prvič podal v tujino, tokrat v Avstrijo.

Sedaj se precej poraja vprašanje, kdo bo zamenjal Perovška pri Ribnici. Eden izmed glavnih kandidatov za prihod v suhorobarsko mesto je Nebojša Bojić, ki je končal polletno epizodo na Slovanu. Poleg tega pa naj bi štiriletno pogodbo podpisal še slovenski kadetski reprezentant, Jaka Glavan, ki naj bi imel večjo vlogo v prihodnosti.

»Veselim se novega kluba, novih izzivov ter nove lige. To je precej pomemben korak zame. Ekipa me je zelo dobro sprejela, tako da se že veselim prihajajočih načrtov. Želim pomagati ekipi Handball Schwaz Tirol, da se povzpne med najboljše klube v Avstriji,« je o prestopu dejal Perovšek.

Ribnica je v letošnji sezoni osvojila drugo mesto v slovenskem državnem prvenstvu. Ekipa, ki jo vodi Siniša Markota, bo priprave začela precej spremenjeno. Poleg Nika Henigmana, ki se seli v Pick Szeged, bodo klub zapustili še Jure Kljun (RD LL Grosist Slovan), Janez Skušek (RD LL Grosist Slovan), Blaž Fink (RK SVIŠ Ivančna Gorica), Peter Batinič (konec kariere) ter Luka Koprivc, ki pa še išče novi klub.

Markota bo zdaj lahko računal na Miho Tomšiča (Celovec/Avstrija), Žana Žagarja (Mokerc IG), Aljaža Leška (Škofljica), Jana Puclja (Škofljica) ter Tilna Strmljana.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB