Connect with us

Slovenska tekmovanja

Urbanscape Loka ni uspela uloviti Madžarov, Csurgo do 3. mesta

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport
Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Današnji dan na mednarodnemu turnirju KRKA 2018 je bil rezerviran za finalne obračune. V dvoboju za 3. mesto je bil madžarski klub Csurgo boljši od Urbanscape Loke z izidom 26:31.

Uvodni zadetek na tekmi je z odličnim zadetkom odprl Csurgo. Slednji je v 12. minuti povedel že za +3 (4:7) s sijajnim golom Klemna Cehteta. Ločani so v nadaljevanju prvega polčasa na krilih Gašperja Dobaja znižali zaostanek na vsega -1 (7:8). Kasneje si slovenska zasedba kljub nekaj obrambam Dobaja, ni uspela priigrati vodstva na tekmi. Zato so Madžari kaznovali četo Roberta Beguša ter povišali vodstvo na 9:11. Csurgo je znova kaznoval nekaj tehničnih napak Gorenjcev in v 27. minuti povedel z 10:14. Do konca polčasa je Andrej Bergant le še znižal zaostanek na -2 (12:14).

Uvodne minute drugega polčasa so minile predvsem v znamenju igre »gol za gol«. Madžari so ohranjali prednost ter jo sčasoma tudi povišali na +4 (14:18), medtem ko je Urbanscape Loka lovila Csurgo. V nadaljevanju drugega polčasa so Ločani znova zaigrali boljše in zaostanek znižali le na en zadetek (20:21). Eno minuto pred koncem obračuna je bilo pri izidu 26:30 že jasno, da bo Csurgo osvojil 3. mesto na mednarodnem turnirju KRKA 2018, medtem ko je Urbanscape Loka zasedla 4. mesto. Tekma se je končala z rezultatom 26:31.

RD Urbanscape Loka : KK Csurgo 26:31 (12:14)

Strelci za RD Urbanscape Loka: Vrbinc 5, Gartner 1, Jamnik 3, M. Jesenko 1, Jeseničnik 1, Pipp 5, Bergant 2, A. Jesenko 3, Bogdanič 5.

Kaj o tekmi pravita Rok Zaponšek in Robert Beguš:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Slovenska tekmovanja