Connect with us

EURO 2019 - Kadetinje

Slovenske kadetinje začenjajo na Rogli, za konec v Laško

Foto: RZS

Slovenske kadetinje začenjajo na Rogli, za konec v Laško

Slovenske kadetinje se znova vneto pripravljajo na prihajajoče evropsko prvenstvo do 17 let, ki ga bo Celje gostilo med 1. in 11. avgustom. Priprave so nadaljevale na Rogli, Boris Čuk pa julij pričenja na Rogli s telesno pripravo.

Arena Zlatorog bo letos gostila najboljše evropske rokometašice do 17 let. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Celje je že vrsto let prizorišče evropskih tekmovanj za mlajše kategorije in temu bo tako tudi letos. Tokrat bodo v Zlatorogu in Golovcu gostovale najboljše rokometašice do 17 let iz petnajstih držav –  Avstrije, Danske, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Portugalske, Romunije, Slovaške, Španije, Švedske, Francije, Rusije in Črne Gore. Zadnje tri bodo tudi tekmice Slovenije v skupini D.

Reprezentance so bile po koeficientu mlajših kategorij razporejene v štiri jakostne skupine. Slovenska izbrana vrsta, ki leta 2017 ni nastopila, je bila razvrščena v četrti jakostni boben. Izmed 36 reprezentanc si je mesto na zaključnem turnirju zagotovilo 16 ekip, branilke naslova pa prihajajo iz Nemčije.

Boris Čuk (desno) je selektor slovenske ženske izbrane vrste do 17 let. Foto: ŽURD Koper

Selektor Boris Čuk bo do četrtka, 11. julija uigraval 21-terico letnika 2002 in 2003. Izbrana vrsta bo po nekaj dneh premora priprave nadaljevala še v dveh terminih v Zrečah, nato se selijo v Laško, ki bo tudi baza Slovenije med prvenstvom.

»Čakajo nas zaključne priprave pred prvenstvom v Celju. Na Rogli se bomo osredotočili na telesno pripravo in analizo tekmic. Nato se vračamo v Zreče, kjer bomo kombinirali tehnično-taktične priprave. Od 21 igralk bomo v Laško potovali v zasedbi 18 rokometašic, ki bodo nastopile na evropskem prvenstvu. Naša naloga je, da okrepimo kolektiv, iz katerega bomo črpali moč za igro,« je v izjavi za javnost spregovoril Čuk.

TERMINI PRIPRAV ZA EP 2019:

  1. -17. julij 2019 / Zreče
    20. -24. julij 2019 / Zreče
    27. -30. julij 2019 / Laško

EP V ROKOMETU ZA ŽENSKE DO 17 LET (CELJE):

SKUPINA A: Norveška, Španija, Švedska, Hrvaška;

SKUPINA B: Madžarska, Romunija, Slovaška, Avstrija;

SKUPINA C: Nemčija, Danska, Nizozemska, Portugalska;

SKUPINA D: Francija, Rusija, Črna Gora, Slovenija.

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in EURO 2019 - Kadetinje