Connect with us

Reprezentančni rokomet

Slovenski “mivkaši” uspešno opravili debi na evropskem zemljevidu

Foto: RZS

Kar je bilo leta 2013 beseda, je zdaj meso. Z Markom Cenčičem, zdaj selektorjem ženske reprezentance v rokometu na mivki, sva se v Ajdovščini pogovarjala o tedaj še precej oddaljenem projektu prebujajočega se športa – o reprezentanci v rokometu na mivki.

Foto: RZS

To se je zgodilo. Tako za žensko ekipo kot za moško, ki jo vodi Mateja Kavčič, je prvo evropsko prvenstvo. Obe sta na Poljskem osvojili 18. mesto.

V Stari Jablonki na Poljskem se zaključuje prvenstvo Stare celine v rokometu na mivki. Moška reprezentanca je na devetih tekmah zabeležila dve zmagi – proti Črni Gori in Severni Makedoniji – ter sedem porazov, čeprav so bili proti Srbom blizu zmagoslavja. Ženska reprezentanca v skupini C kljub tesnemu izidu proti Romuniji ni prišla do zmage, se je pa zato toliko bolj veselila sobotne nadvlade nad Severno Makedonijo.

V obeh kategorijah je zlato odpotovalo na Dansko.

Mateja Kavčič je ena izmed glavnih pobudnic za razvoj rokometa na mivki v Sloveniji. Foto: Jurij Kodrun/eleven.si

Mateja Kavčič, selektorica moške reprezentance: »Za nami je izjemna izkušnja. Na evropskem prvenstvu smo dali vse od sebe in z uvrstitvijo smo zadovoljni. Imeli smo težko skupino – Danci se borijo za zlato, Rusi za bron. Fantom čestitam za prikazane igre, domov pa se vračamo z novim zagonom in idejami za nadaljnje delo ter razvoj rokometa na mivki.«

Marko Cencič, selektor ženske reprezentance: »Rezultat je realen, a smo z igrami pokazali, da so lahko enakovredno kosamo tudi z ekipami iz prve polovice uvrščenih. Zlasti v zaključku polčasov se je dekletom poznalo, da imajo premalo igralnih izkušenj na mivki. Čaka nas še veliko dela, a se že veselimo novih priložnosti za dokazovanje.«

TEKME ZA UVRSTITEV MED 17. IN 20. MESTOM

Sobota, 6. julij 2019
Severna Makedonija : Slovenija (Ž) 0:2 (10:13, 9:15)
Slovenija : Severna Makedonija (M) 2:0 (29:21, 27:22)

Nedelja, 7. julij 2019
Slovenija : Romunija (Ž) 0:2 (12:25, 14:15)
Slovenija : Portugalska (M) 0:2 (18:26, 20:38)

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Reprezentančni rokomet