Connect with us

Analiza rednega dela NLB lige

Ribniška barka ne bo potonila na drugem mestu

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometni portal ŠD Šport je v sredo, 26. decembra pričel z novim projektom. Gre za analizo rednega dela NLB lige za vsak klub posebej, tokrat pa je na vrsti Riko Ribnica.

Siniša Markota je na trenerskem stolčku Rika Ribnice ustvaril kar nekaj odmevnih uspehov. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Ekipa, ki ji že drugo leto zapored poveljuje hrvaški strokovnjak Siniša Markota, je na začetku letošnje sezone ostala brez reprezentanta Nika Henigmana, s katerim se je okrepil madžarski velikan Pick Szeged. Njega je na položaju levega zunanjega zamenjal obetavni Trboveljčan Tilen Strmljan. Prišel je iz vrst Herz Šmartnega, kjer je v lanski sezoni na osemindvajsetih obračunih vknjižil kar 163 zadetkov. Hkrati se je moštvo v letošnji sezoni precej pomladilo.

Suhorobarji so sezono začeli na gostovanju pri novomeški Krki in remizirali z rezultatom 27:27. Kasneje se je tako igra v napadu kot v obrambi zelo popravila in ekipa je bila precej bolj uigrana. Glavno presenečenje so varovanci trenerja Siniše Markote priredili v četrtem krogu državnega rokometnega prvenstva, ko so z rezultatom 22:21 šokirali Celje Pivovarno Laško z golom Davida Kovačiča v zadnji sekundi ter s trenerskega stolčka pivovarjev odstranili Branka Tamšeta.

Uroš Knavs je letos v Ribnici izmed glavnih adutov Siniše Markote. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Liga je v letošnji sezoni zelo izenačena in mislim, da na začetku sezone nihče ni pričakoval, da bomo ob novoletnem premoru imeli takšen izkupiček točk. Šele na zadnji tekmi pred premorom smo doživeli prvi poraz in še to proti Celjanom na njihovem terenu. Imeli smo nekaj slabših predstav, a na koncu štejejo le točke. Sedaj nas čaka zaslužen počitek, potem pa krajše priprave na nadaljevanje prvenstva. Po premoru bomo šli »tekmo po tekmo« in na koncu bomo videli, kam nas to pripelje,« je za ŠD Šport o jesenskem delu rokometnega državnega prvenstva povedal Uroš Knavs.

Prvo mesto – cilj ali sanje?

Ribniško barko že takoj po zimskem premoru čaka zahteven razpored. Doma se bodo pomerili z Mariborom in Urbanscape Loko, nato odšli na gostovanje v Velenje in kasneje doma gostili še Trimo Trebnje. Seveda so sanje vsakega privrženca ribniškega rokometa celo prvo mesto, a suhorobarji se bodo v primeru dobrega niza pivovarjev očitno morali sprijazniti z drugim mestom.

Komentar uredništva: ribniško moštvo se ne bo vdalo v prihodnje

»Riko Ribnica je v zadnjih letih postala stabilen prvoligaš, ki se vedno uvršča med najboljše ekipe v državi. S prihodom Markote se je v ribniškem mestu še povečal odnos do dela v profesionalnem klubu, tako da v Ribnici živijo na trdnih tleh in zdravih nogah. Kljub temu se predsednik Marko Obrstar skupaj s sodelavci ne bo vdal in še naprej trdo delal, da morda pride kdaj do statusa profesionalnega evropskega kluba.«

Predviden razpored Rika Ribnice do konca rednega dela NLB lige:

2.2.2019: RD Riko Ribnica – RK Maribor Branik

9.2.2019: RD Riko Ribnica – RD Urbanscape Loka

16.2.2019: RK Gorenje Velenje – RD Riko Ribnica

23.2.2019: RD Riko Ribnica – RK Trimo Trebnje

2.3.2019: RK Dol TKI Hrastnik – RD Riko Ribnica

9.3.2019: RD Riko Ribnica – RK SVIŠ Ivančna Gorica

16.3.2019: RK Jeruzalem Ormož – RD Riko Ribnica

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Analiza rednega dela NLB lige