Connect with us

1. B DRL

Krčani v drugem delu z jasnim ciljem – PRVA LIGA

Foto: RK Krško

Rokometni klub Krško, ki je jesenski del drugoligaškega prvenstva končal na četrtem mestu, še vedno odkrito napada prvo ligo, v katero se želi četa Uroša Šerbca vrniti po štirih sezonah. Šerbec je za portal e-posavje.com strnil nekaj misli pred nadaljevanjem prvenstva.

Uroš Šerbec bo prihodnjo sezono zello verjetno vodil Krško Foto: RK Slovenj Gradec 2011

Uroš Šerbec je Krčane prevzel na začetku letošnje sezone. Foto: Tomo Jeseničnik

Uroš Šerbec se je trenerski stolček Krškega usedel na začetku letošnje sezone in kot sami pravi, je s prvim delom zadovoljen. »Pred začetkom sezone je bil naš cilj, da napadamo vrh za vstop v prvo ligo in še vedno smo tu. Imamo možnosti in to je pozitivno,« pravi nekdanji reprezentant za e-posavje.com.

Šerbec je kot igralec barve Krškega branil med leti 2005 in 2008 ter odigral 65 in k temu dodal še 266 zadetkov, obenem pa se dotaknil še posavskega derbija in remija z Brežicami. »To je lokalni derbi in na takšnih tekmah je vse mogoče,« dodaja nekdanji strateg Slovenj Gradca.

»Pred začetkom sezone je bil naš cilj, da napadamo vrh za vstop v prvo ligo in še vedno smo tu. Imamo možnosti in to je pozitivno,« je za e-posavje.com odločen Celjan.

Z najboljšo obrambo v ligi je vse mogoče

Jure Blaževič se je izkazal za precej odmevno okrepitev. Foto: Blaž Šunta, e-posavje.com/RK Krško

V krškem klubu so z izkupičkom ostalih tekem izjemno zadovoljni. »Prikazali smo določen napredek, predvsem v igri v obrambi. Imamo najboljšo obrambo v ligi in tu smo zelo čvrsti,« zadovoljstva nad obema vratarjema ne skriva 50-letnik. Vratarski dvojec, ki ga letos sestavljata Jure Blaževič in Domen Škalički je prejel le 315 zadetkov (24,2 na tekmo), tako da ima trenutno najmanj golov v prvi polovici državnega prvenstva. »Malo nam šepa napad. Nekaj zaradi primanjkljaja zunanjih igralcev, morda tudi kakšno leto dodatnih izkušenj, a v januarju se bomo poskušali kar najbolje pripraviti in uspešno jesen še nadgraditi,« dodaja glavni trener.

Med premorom na priprave, nato derbi na Kodeljevem

Patrik Glaser je eden izmed glavnih adutov Uroša Šerbca. Foto: RK Krško

Krčani bodo priprave na drugo polovico drugoligaškega prvenstva začeli 3. januarja, poleg priprav pa jih čaka tudi nekaj prijateljskih tekem s hrvaškimi prvoligaši. »Če bomo kompletni in dobro pripravljeni, gremo odkrito v boj za prvo ligo,« je odločen Šerbec.

Posavsko zasedbo prva tekma čaka predvidoma že 1. februarja, ko gostujejo na Kodeljevem pri LL Grosist Slovanu. Prvo domačo tekmo pa bodo odigrali 16. februarja s trboveljskim Rudarjem.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in 1. B DRL