Connect with us

Analiza rednega dela NLB lige

Pivovarji v drugi del z jasnim ciljem – lov na nov državni naslov

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

S tekmo med Celjem Pivovarno Laško in Rikom Ribnico se je tudi uradno zaključilo letošnje koledarsko leto v slovenskih rokometnih tekmovanjih. V uredništvu rokometnega portala ŠD Šport pa smo se prav v ta namen odločili, da bomo povzeli rezultate tekem vsakega kluba posebej in ocenili ter komentirali njihove predstave. Prvi bo na vrsti jesenski prvak NLB lige, RK Celje Pivovarna Laško.

Branko Tamše se je s trenerskega stolčka pivovarjev poslovil po porazu z Rikom Ribnico. Foto: RK Celje Pivovarna Laško.

Pivovarji so sezono začeli zelo optimistično in poleg enega standardnega cilja (osvojitev vseh treh lovorik v Sloveniji) k temu dodali še boj za napredovanje v izločilne boje EHF Lige prvakov. Takratni trener Branko Tamše je imel na voljo zelo mlado ekipo, ki je bila polna želje po napredku in imela veliko potenciala. Na začetku meseca septembra pa je prišla že prva priložnost za lovoriko, ki so jo Celjani senzacionalno izpustili iz rok in superpokalni naslov predali Krkašem.

Po petih letih brez Tamšeta

Po porazu v Novem mestu se je moštvo pomerilo še na derbiju proti Riku Ribnici in po številnih sodniških napakah, ki so pivovarje močno oškodovale, izgubilo. Še drugi presenetljiv poraz pa je na klopi stal Branka Tamšeta, ki se je tako poslovil po petih letih.

Tomaž Ocvirk je na celjski klopi nasledil Branka Tamšeta. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Na trenerskem stolčku ga je nasledil mladinski trener, Tomaž Ocvirk in na klopi debitiral z zmago proti Flensburgu. V nadaljevanju so varovanci novega trenerja Tomaža Ocvirka zabeležili še kar nekaj suverenih predstav, ob koncu letošnje leta pa jih je čakal le še derbi z Rikom Ribnico za potrditev jesenskega naslova v državnem rokometnem prvenstvu. Ko gre za odločilne tekme v NLB ligi, Celjani kažejo zelo podoben obraz kot na tekmah EHF Lige prvakov, tako da marsikateri privrženec celjskega rokometa ni verjel v vnovični polom kot na prvi tekme. Pivovarji pa so z zmago 29:23 zanesljivo osvojili jesenski naslov v  NLB ligi

»Od začetka prvenstva do danes se je pri nas veliko spremenilo, saj smo po porazu z Ribnico v gosteh dobili novega trenerja. Od takrat naprej do zdaj smo nekako stopnjevali formo in najboljše predstave v NLB ligi prikazovali prav ob koncu koledarskega leta 2018. Za drugi del prvenstva se bomo najprej morali dobro fizično pripraviti, saj nas čaka naporen ritem tekem že februarja. Seveda je naš cilj v državnem prvenstvu le en, osvojiti naslov prvaka, zato bomo morali biti maksimalno osredotočeni na vsaki tekmi,« je pred nadaljevanjem prvenstva za ŠD Šport povedal Aljaž Panjtar, ki je v domačih tekmovanji dobil prednost pred Klemnom Ferlinom.

Aljaž Panjtar je pri Celjanih v domačem prvenstvu prvi vratar. Foto: Slavko Kolar

Po novem letu takoj derbi z Gorenjem

Rokometaše Celja Pivovarne Laško tik po koncu zimskega premora čaka večni derbi z Gorenjem Velenjem, nato pa domača tekma s Trimom iz Trebnjega. Poleg teh dveh tekem, nas do konca rednega dela loči še sedem krogov. Vse drugo kot prvo mesto po rednem delu NLB lige bi bilo veliko presenečenje.

Komentar uredništva: Državni naslov ni možen brez Celjanov

»Brez Celja Pivovarne Laško si slovenskega klubskega rokometa ni možno predstavljati. Obenem bi bilo vse drugo kot državni naslov pivovarjev velika senzacija, tako da Celjani so bili in še bodo kar nekaj let glavni poglavar v slovenskem rokometu.«

Predviden razpored tekem Celjanov do konca rednega dela NLB lige:

2.2.2019: RK Gorenje Velenje – RK Celje Pivovarna Laško

9.2.2019: RK Celje Pivovarna Laško – RK Trimo Trebnje

16.2.2019: RK Celje Pivovarna Laško – RK Dol TKI Hrastnik

23.2.2019: RK Celje Pivovarna Laško – RK SVIŠ Ivančna Gorica

2.3.2019: RK Jeruzalem Ormož – RK Celje Pivovarna Laško

9.3.2019: RK Celje Pivovarna Laško – MRK Krka Novo mesto

16.3.2019: MRD Dobova – RK Celje Pivovarna Laško

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Analiza rednega dela NLB lige