Connect with us

Analiza rednega dela NLB lige

Največja rokometna vas v Sloveniji drži status stabilnega prvoligaša

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Največja rokometna vas v Sloveniji drži status stabilnega prvoligaša

Dobova velja za največjo rokometno vas v Sloveniji, v preteklosti je celo nastopala v Evropi, zadnjih nekaj let pa v elitni slovenski rokometni ligi pod statusom stabilnega prvoligaša. Ali bo tako tudi v prihodnje, lahko le ugibamo.

Aleksander Markl se trenutno z Dobovčani nahaja na desetem mestu prvenstvene lestvice. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Dobova je bila v preteklosti uvrščena celo med najboljše slovenske rokometne ekipe, kasneje za nekaj časa utihnila, zadnjih nekaj let pa v eliti slovenskega rokometa nastopa kot stabilen prvoligaš.

Moštvo že drugo sezono zapored vodi selektor slovenske kadetske izbrane vrste Sandi Markl. Lani si je obstanek priboril s pomembnima zmagama proti LL Grosist Slovanu in Trimu iz Trebnjega, letos pa je zgodba precej podobna. Ekipa, ki ji dodatno kvaliteto poleg Slovencev prinesejo še izkušeni hrvaški rokometaši, je v letošnji sezoni doživela precejšno spremembo. Klub je zapustilo šest rokometašev, dres dobovskega prvoligaša pa je odslej obleklo še šest igralcev. Lahko bi rekli, da je ekipa za odtenek močnejša in bi bila zmožna poseči še po kakšnem mestu višje.

Dobovski rokometaši so sezono začeli pod pričakovani in v prvih štirih tekmah zabeležili prav toliko porazov. Nato je igra vendarle stekla in ekipa je prišla do treh zaporednih zmag (Dol, SVIŠ, Jeruzalem). V nadaljevanju je forma znova padla, za konec leta pa je Dobovi pripadla tekma petnajstega kroga proti Trimu iz Trebnjega.

Obstanek realen cilj?

White Stars so zvesti navijači Dobove. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Dobovske rokometaše odločilen trenutek za obstanek praktično čaka že takoj na uvodu, ko bodo sprva gostovali na Dolu pri Hrastniku, teden kasneje pa doma gostili še SVIŠ iz Ivančne Gorice. Poleg teh tekem bo realno gledano zelo težko osvojiti kakšno točko, a za potrditev obstanka bi bilo dobro kakšno ekipo presenetiti.

Komentar uredništva: »Dubuva« po obstanek na krilih navijačev

»Dobovski rokometaši letos tekmujejo že četrto sezono zapored med slovensko rokometno elito. Tokrat imajo edinstveno priložnost, da ta niz še podaljšajo. Čeprav je liga v sezoni 2018/2019 še močnejša, pa sta zadnji dve moštvi na lestvici rezultatsko slabši kot lanskoletni. Neugodni »Dubuvčani« si lahko obstanek zagotovijo tudi s pomočjo zvestih navijačev.«

Razpored tekem Dobove do konca rednega dela NLB lige:

2.2.2019: RK Dol TKI Hrastnik – MRD Dobova

9.2.2019: MRD Dobova – RK SVIŠ Ivančna Gorica

16.2.2019: RK Jeruzalem Ormož – MRD Dobova

23.2.2019: MRD Dobova – MRK Krka Novo mesto

2.3.2019: RD Urbanscape Loka – MRD Dobova

9.3.2019: RD Koper – MRD Dobova

16.3.2019: MRD Dobova – RK Celje Pivovarna Laško

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Analiza rednega dela NLB lige