Connect with us

Analiza rednega dela NLB lige

Gorenjski prvoligaš optimistično v boj za TOP 6

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Danes je na vrsti še peta epizoda novonastalega projekta – ANALIZA REDNEGA DELA NLB LIGE. Gre za serijo prispevkov, v katerih povzamemo in analiziramo vsak klub posebej. Tokrat smo podrobno ocenili Urbanscape Loko.

Urbanscape Loka bo v naslednjem krogu gostovala pri Jeruzalem Ormožu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ločanom že drugo leto zapored diktira znani trenerski strokovnjak, Robert Beguš. Ta je na Gorenjsko pripotoval leta 2017, iz vrst Rika Ribnice, ko je v nasprotno smer odšel Siniša Markota. Beguš je skupaj s sodelavci začel projekt, v katerem bi ponudil več priložnosti mladim in obetavnim igralcem ter s tem ohranil položaj med najboljšimi slovenskimi rokometnimi klubi. Prvi korak mu je uspel s priključitvijo sedmerice talentiranih rokometašev letnika 2000, ki so ravno prešli iz kadetske v mladinsko konkurenco.

Kar se tiče kadrovanja, bistvenih sprememb v škofjeloškem klubu ni bilo. Vseeno se je poslovil motor ekipe Aleks Kavčič (odšel v Gorenje Velenje), ekipo pa so okrepili mladinski reprezentančni vratar, Gašper Dobaj, Peter Krivic (Škofljica Pekarna Pečjak) in stari znanec Tim Jenko-Bogdanič, ki je v preteklosti že igral v dvorani Poden.

Gorenjski prvoligaš je kljub uvodni zmagi prti Dolu, sezono začel skromno in po štirih odigranih tekmah zasedal sedmo mesto. Ekipa je bila čedalje bolj uigrana in tako se je začel pohod proti ciljnemu petemu mestu. Klub je ob koncu meseca novembra sporazumno prekinil sodelovanje s Petrom Krivicem, ki pa na Gorenjskem očitno ni zadovoljil vodstva kluba. Ločani so mirno ohranjali položaj v državnem rokometnem prvenstvu, ob koncu jesenskega dela pa zasedajo šesto mesto in imajo na svojem računu 16 točk.

Aljaž Jesenko igra na položaju srednjega zunanjega. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Če pogledamo na prvenstveno lestvico ob koncu jesenskega dela NLB lige, smo kar zadovoljni, a lahko bi bilo boljše. Imamo še nekaj grenkega priokusa, kjer na prvih domačih tekmah nismo igrali ravno najbolje. Kljub temu smo vknjižili kar nekaj pomembnih zmag na gostovanjih pri naših neposrednih tekmecih v boju za TOP 6. Če bomo te tekme dobili tudi doma in še kakšno ekipo presenetili na gostovanju, potem se zagotovo spet lahko veselimo NLB lige za prvaka,« so misli Aljaža Jesenka ob koncu jesenskega dela NLB lige.

Odločal bo začetek novega leta

Robert Beguš je zelo zadovoljen z osvojenim 2. mestom po koncu rednega dela NLB lige. Foto: Igro Martinšek

Roberta Beguša na uvodu leta 2019 čaka zelo težko delo. Foto: Igor Martinšek

Gorenjce na uvodu leta 2019 čaka zelo težko delo za preboj v NLB ligo za prvaka. Sprva bodo doma gostili Jeruzalem Ormož, nato gostovali v Ribnici, kasneje pa še odigrali domače tekme s Krkaši, Dobovčani ter Koprčani. Gostujoče tekme bodo odigrali še v Velenju in Trebnjem.

Komentar uredništva: Gorenjski prvoligaš vodilni klub v tamkajšnji regiji

»Urbanscape Loka trenutno velja za vodilni klub na Gorenjskem. Glede na mladinski pogon ima pred seboj svetlo prihodnost, še posebej pri generaciji letnika 2000. Tukaj moramo dodati še velikega talenta, Lenarta Klemenčiča, ki je pri šestnajstih letih zelo pomemben člen v ekipi Roberta Beguša. Če bodo le trdo delali z omenjeno mladino, se jim še kar nekaj let pripisuje uvrstitev v NLB ligo za prvaka.«

Razpored Urbanscape Loke do konca rednega dela NLB lige:

2.2.2019: RD Urbanscape Loka – RK Jeruzalem Ormož

9.2.2019: RD Riko Ribnica – RD Urbanscape Loka

16.2.2019: RD Urbanscape Loka – MRK Krka Novo mesto

23.2.2019: RK Gorenje Velenje – RD Urbanscape Loka

2.3.2019: RD Urbanscape Loka – MRD Dobova

8.3.2019: RK Trimo Trebnje – RD Urbanscape Loka

16.3.2019: RD Urbanscape Loka – RD Koper

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Analiza rednega dela NLB lige