Connect with us

Liga NLB

Ivančani začeli priprave za naporen drugi del NLB lige

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Rokometaši SVIŠ-a iz Ivančne Gorice so v petek začeli priprave za nadaljevanje rednega dela prve državne rokometne lige, v katerem bodo poizkušali presenetiti še kakšno ekipo, da tako presenetljivo obstanejo v prvoligaški konkurenci.

Ivančani se trenutno nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice in imajo na svojem računu pičli dve točki. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ivančani so sezono pričeli zelo obetavno in sestavili zasedbo, ki bi brez težav obstala, ali pa se celo kosala z ekipami na vrhu spodnje polovice prvenstvene lestvice. Vse bi bilo možno, če bi šlo vse po načrtih, a temu ni bilo tako.

Z izjemo uvodne zmage proti Trimu iz Trebnjega je ivanški prvoligaš v nadaljevanju nanizal kar 14 zaporednih porazov, a v klubu kljub slabi rezultatski formi ni prišlo do nobenih sprememb. Ivančani so sicer nekoliko boljšo predstavo prikazali v pokalnem tekmovanju in uvodoma izločili Rudar Trbovlje, v osmini finala pa komajda ugnali tretjeligaša iz Ljubljane.

Drugi del, kjer so v klubu kot prvotni cilj določili obstanek med elito in seveda nabrati čim več prepotrebnih izkušenj za mlade igralce, bodo fantje pričeli z zaostalo tekmo prvega dela proti ekipi Gorenja (konec januarja), nato pa sledi še sedem tekem drugega dela pred končnico lige za obstanek.

Kot veleva tradicija je moštvo najprej nagovoril trener Polak (ter obenem tudi predsednik Marjan Potokar), nato pa je sledilo nabiranje fizične kondicije in moči, ki bo več kot potrebna za tekme NLB lige.

Seznam pripravljalnih tekem v mesecu januarju:
11. januar:
ŠD Škofljica Pekarna Pečjak
16. januar: RK Grosuplje
18. januar: RD LL Grosist Slovan
23. januar: RK Krško
25/26. januar: RK Trimo Trebnje

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB