Connect with us

Analiza rednega dela NLB lige

Trebanjska trdnjava željna tekem proti najboljšim

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trebanjska trdnjava željna tekem proti najboljšim

Rokometaši Trima Trebnjega so gosti sedme epizode projekta – ANALIZA REDNEGA DELA NLB LIGE, v kateri bomo podrobno analizirali in ocenili dosedanje predstave trebanjskega prvoligaša.

Benjamin Teraš je krmilo trebanjskega prvoligaša prevzel na začetku letošnje sezone. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Marsikdo se spominja, kakšno stanje je vladalo v RK Trimo Trebnje ob koncu lanske sezone. Blizu je bila tudi menjava predsednika Tonija Janca, ki že skoraj 15 let vodi trebanjski klub, neenotnost upravnega odbora se je poznala tudi na igrišču, iz osebnih razlogov je odstopil za sezono 2018/19 izbrani trener Mišo Toplak in situacija je bila vse prej kot zavidljiva. Vendar do menjave predsednika ni prišlo, prevetril se je upravni odbor, skoraj logična zamenjava na mestu glavnega trenerja za novo sezono pa je bil Benjamin Teraš, ki je bil v drugem delu sezone pomočnik članske ekipe, pred tem pa je vodil kadetski pogon.

Ekipa je letos doživela veliko spremembo. Obenem se je sama politika kluba močno spremenila in jasno je bilo, da bo več priložnosti dobilo mladih in obetavnih igralcev. Vodstvo kluba se je okrepilo z Galom Cirarjem (Jeruzalem Ormož), Anžetom Dobovičnikom (Celje Pivovarna Laško), Adamom Seferovićem (Dobova), kadetskim reprezentantom Lanom Grbićem (MRK Ljubljana) ter srbskim rokometašev, Vladimirjem Bojanićem (Vojvodina). Zadetek v polno je predvsem Gal Cirar, ki je trenutno najboljši strelec ekipe v NLB ligi in na tekmo v povprečju dosega 5,4 zadetke.

Gal Cirar je trenutno najboljši strelec ekipe. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trimo je kot glavni cilj sezone uvodoma določil sredino lestvice, saj je ekipa zelo mlada in bistveno manj izkušena kot v lanskih sezonah. Sezona se je za četo Benjamina Teraša začela v Ivančni Gorici pri SVIŠ-u, ki je presenetil večnega rivala. Nato je igra vendarle stekla in Trimovci so v nadaljevanju dosegli tri zaporedne zmage (Dobova, Jeruzalem Ormož, Krka). V mesecu oktobru in novembru je bilo prisotne malce rezultatske krize, ob koncu meseca pa je v trebanjskem taboru znova zavladalo odlično vzdušje. Tri zaporedne zmage so Trebanjce še dodatno motivirali za prihajajoči 27. cvičkov derbi proti novomeški Krki. Slednja je derbi tesno dobila. Za konec leta 2018 pa so trebanjski rokometaši klonili na gostovanju v Dobovi z izidom 28:26.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»V klubu smo pred začetkom letošnje sezone korenito spremenili igralsko zasedbo, zato je bilo v rokometni javnosti kar nekaj različnih odzivov glede naših možnosti. Z igrami v jesenskem delu NLB lige smo dokazali, da smo lahko trd oreh vsaki ekipi v prvenstvu. Menim, ds ima ekipa še veliko prostora za napredek, ki pa ga bomo dosegli le s trdim delom. Želim si, da v naši igri odpravimo nihanja, tistih nekaj “črnih minut”, ki se nam pojavljajo skorajda na vsaki tekmi. V preostanku rednega dela prvenstva nas čaka večina nasprotnikov iz trenutne lige za prvaka in na vsako tekmi želimo prikazati kar najboljšo igro in zagotovo ciljati na zmago. Kaj nam bo to prineslo, pa bo znano po zadnji tekmi na Dolu pri Hrastniku,« je jesenski del NLB lige za ŠD Šport komentiral trebanjski strateg Benjamin Teraš.

V novo leto 2019 z optimističnimi cilji

Kot so nam sporočili iz trebanjskega prvoligaša, je cilj vodstva kluba napredovanje v NLB ligo za prvaka, kamor se Trimo že vrsto let ni uspel uvrstiti.

Za uvod letošnjega leta bo doma gostil Koper, nato odšel v Celje, kasneje pa sledi še kar nekaj zanimivih tekem. V trebanjski športni dvorani bodo v prihodnje gostovali še rokometaši Maribora, Gorenja Velenja, ter Urbanscape Loka, katere Trebanjci za preboj med TOP 6 nujno morajo premagati.

Komentar uredništva: Vodstvo si želi klub pripeljati na pota stare slave

Žiga Zaplotnik (v sredini) v Trebnjem opravlja funkcijo vodje trženja in organizacije. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Sama organizacija delovanja kluba se je v lanski sezoni s prihodom Žige Zaplotnika (imenovan za vodjo organizacije in trženja) močno dvignila. Organizacija tekme v Trebnjem je zares na visokem nivoju. Vodstvo je z delovanjem v zadnjih dveh letih jasno dalo vedeti, da se bo trebanjski rokomet v kratkoročnem obdobju uspel vrniti na pota stare slave, vendar za to bo potrebno osredotočeno delo tako na mlajše selekcije kot na člansko ekipo in seveda dobro delo s socialnimi omrežji.«

Razpored tekem Trima Trebnjega do konca rednega dela NLB lige:

1.2.2019: RK Trimo Trebnje – RD Koper

9.2.2019: RK Celje Pivovarna Laško – RK Trimo Trebnje

15.2.2019: RK Trimo Trebnje – RK Maribor Branik

23.2.2019: RD Riko Ribnica – RK Trimo Trebnje

1.3.2019: RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje

8.3.2019: RK Trimo Trebnje – RD Urbanscape Loka

16.3.2019: RK Dol TKI Hrastnik – RK Trimo Trebnje

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Analiza rednega dela NLB lige