Connect with us

Analiza rednega dela NLB lige

Aktualni superpokalni prvaki v novo leto optimistično

Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Aktualni superpokalni prvaki v novo leto optimistično

Rokometaši MRK Krke Novo mesto so gostje osme epizode rubrike – ANALIZA REDNEGA DELA NLB LIGE. Aktualni superpokalni prvaki so kljub slabšemu uvodu v sezone, odločeni, da bodo v novo leto štartali optimistično in se tako uspeli prebiti v NLB ligo za prvaka.

Krkaši so na uvodu sezone prišli do zgodovinske superpokalne lovorike proti Celjanom v Marofu. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Krkaši so vso rokometno javnost presenetili na začetku meseca septembra in šokirali Celje Pivovarno Laško ter osvojili superpokal 2018. Na krilih odličnega Tomića in še marsikoga je to povsem lahko, so bile prve besede iz novomeškega tabora po prvi lovoriki v letošnji sezoni.

Novomeščani so sicer zelo znani po tem, da skozi sezono ne menjajo večino ekipe ter v svoje vrste pripeljejo okrepitev, a če je to res nujno potrebno. To pa se je zgodilo tudi letos, ko je rokometno pot končal Mitja Klobčar, Novomeščani pa so se okrepili s trebanjskim levim krilom Luko Florjančičem.

Mirko Skoko je pred nadaljevanjem rednega dela NLB lige zelo optimističen. Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Kot smo že prej omenili, se je sezone za Novomeščane začela vrhunsko, ko so slavili v superpokalnem obračunu. A nato je sledil slab niz predstav v NLB ligi. Varovanci Mirka Skoka so z izjemo remija v prvem krogu proti Riku Ribnici, do prve zmage v sezoni prišli šele v petem krogu, ko so ugnali ekipo SVIŠ-a iz Ivančne Gorice. Nato je igra vendarle stekla in Krkaši so postopoma stopnjevali svoj točkovni izkupiček na lestvici. Tako so se po zmagi na 27. cvičkovem derbiju proti Trebnjem celo približali na točko Krkašem.

»Naš cilj v tem delu priprav je predvsem povečati fizično pripravo igralcev, sanirati vse poškodbe in igralce, ki so bili odsotni vrniti nazaj v formo, ter zmanjšati število tehničnih napak, ki so nas v preteklosti stale marsikatere točke. Kar pa se nadaljnjih rezultatov tiče pa je uvrstitev med najboljših šest ekip odvisna zgolj od nas samih. Pred nami je še sedem tekem in če bomo zdravi ter na tekmah pokazali vse, kar znamo in naredili serijo zmag, potem smo lahko na razpredelnici tam, kjer si želimo in si tudi zaslužimo,« je na uvodnem treningu za spletno klubsko stran dejal novomeški strateg, Mirko Skoko.

Krkaši so letošnjo sezono, z izjemo uvodnega presenečanja proti Celju, pričeli nekoliko slabše kot po pričakovanjih. Foto: MRK Krka Novo mesto

Uvodoma zelo težak razpored

Krkaši bodo uvodno tekmo v novem letu 2019 odigrali na gostovanju v Ivančni Gorici, nato pa doma gostili ekipo Jeruzalema iz Ormoža. Kasneje sledi še kar nekaj pomembnih tekem v boju za preboj med TOP 6, zadnja tekma pa je na sporedu predvidoma 16. marca, ob 18. uri, ko v novomeški dvorani Marof gostuje Maribor Branik.

Komentar uredništva: Novomeščani glede na zasedbo malce razočarali z uvodom v sezono

»Zagotovo lahko ocenimo, da je novomeški prvoligaš glede na zasedbo, malce razočaral z uvodom v sezono, a kasneje se je vendarle uspel vsaj malce približati ekipam, ki resno računajo na preboj v NLB ligo za prvaka. Tukaj lahko omenimo predvsem Trimo Trebnje, ki potihoma še upa na TOP 6. Novomeščani si bodo prihodnjo sezono za enega izmed glavnih ciljev, po vsej verjetnosti zadali prav to, da bi v ekipi zadržali čimveč nosilcev. Gregor Okleščen se seli v Celje Pivovarno Laško, kar nekaj klubov pa že snubi igralce, kot so Jernej Papež, Aleksandar Tomić, David Didovič in Leon Rašo.«

Razpored tekem novomeške Krke do konca rednega dela NLB lige:

2.2.2019: RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRK Krka Novo mesto

9.2.2019: MRK Krka Novo mesto– RK Jeruzalem Ormož

16.2.2019: RD Urbanscape Loka – MRK Krka Novo mesto

23.2.2019: MRD Dobova – MRK Krka Novo mesto

2.3.2019: MRK Krka Novo mesto – RD Koper

9.3.2019: RK Celje Pivovarna Laško – MRK Krka Novo mesto

16.3.2019: MRK Krka Novo mesto – RK Maribor Branik

Glavni urednik rokometnega portala ŠD Šport

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

https://www.facebook.com/lindapskmdoo/

More in Analiza rednega dela NLB lige