Connect with us

Tuja prvenstva

Na Rogli (bo)sta madžarski podprvak in Tamšetov Zagreb

Branko Tamše se bo s svojimi varovanci na novo sezono pripravljal na Rogli. Foto: RK PPD Zagreb

Ni kaj, Slovenija je vsekakor lahko ponosna na svojo privlačnost. Tudi z vidika priljubljenosti, kar zadeva športni turizem. Prav to je tema, da poročamo o pripravah madžarskega velikana Pick Szegeda in hrvaškega Zagreba, katerega je trener Slovenec Branko Tamše, ki se obadva pripravljata na novo sezono na Rogli.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

V Sloveniji se vsako leto pripravljajo številne športne ekipe. Kranjska Gora, Bled, Podčetrtek, Zreče, Rogla… Prav na tej planini (bo)sta v zadnjih dneh dom med drugimi našli dve zasedbi. Obe rokometni, obe iz lige prvakov, obe iz iste skupine kot Celje Pivovarna Laško.

Prva se na Rogli mudi že kar nekaj časa, in sicer madžarski velikan MOL Pick Szeged, katerega barve branijo štirje legionarji – Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman. Ti so letos morali priznati premoč rivalu Veszpremu, ki je naziv najboljšega madžarskega kluba dobil znova po enem letu.

Mario Šoštarič ima pri madžarskemu podprvaku zelo pomembno vlogo. Foto: MOL Pick Szeged

»Na Rogli smo že drugo leto zapored in vsem skupaj je zelo všeč, tako okolje kot tudi pogoji, katere ponuja Rogla. Ker delamo temeljne priprave, so treningi sestavljeni iz fitnesa in teka na stadionu, od prvega dne pa delamo tudi z žogo. Imamo dva treninga na dan, zjutraj in popoldne. Priprave so zelo naporne, ampak se zavedamo, če bomo poleti pridno delali, nam bo to zelo koristilo tekom sezone,« je poletne priprave na Rogli komentiral slovenski desnokrilni reprezentant Mario Šoštarič.

Madžarski podprvaki v Sloveniji sicer ne bodo odigrali pripravljalnih tekem, jih pa v drugi polovici meseca avgusta čaka odhod na močan mednarodni turnir v Francijo, kjer se bodo pomerili s številnimi evropskimi velikani.

Od ponedeljka tudi Hrvati s Tamšetom

Zagrebčani se poletnih priprav na Rogli udeležujejo že vrsto let. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Del napornih poletnih priprav na novo sezono bodo na Rogli tudi rokometaši hrvaškega serijskega prvaka PPD Zagreb, ki ga od januarja vodi slovenski trener Branko Tamše. Ta nam je povedal, da se z izbranci v Slovenijo odpravlja prihajajoči ponedeljek, kjer bo do nedelje, 18. julija predvidoma odigral pet tekem.

Prva bo na sporedu že prihodnjo sredo proti Riku Ribnici, dva dneva kasneje sledi obračun z Urbanscape Loko, tik za tem ukrajinski gigant Motor Zaporožje, kasneje še trebanjski Trimo, medtem ko bo zadnji nasprotnik znan naknadno.

Zagrebški klub naj bi v prihodnjih dneh okrepil še en Slovenec, in sicer Gašper Hrastnik. Foto: CSM Bukarešta

Klub ima od te sezone dalje v svojih vrstah, vključno s Tamšetom štiri Slovence. Poleg nekdanjega celjskega stratega je tukaj tudi organizator igre Aleks Vlah ter novinca Aleksander Špende in Darko Stojnić. Po naših informacijah naj bi se trojici v prihodnjih dneh pridružil tudi levičar Gašper Hrastnik (več o tem TUKAJ).

More in Tuja prvenstva