Connect with us

Prestopi

Branko Tamše v Zagreb kliče še enega rojaka

Branko Tamše utegne v Zagreb pripeljati še enega rojaka. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Ekipa hrvaškega serijskega prvaka PPD Zagreb je čedalje bolj slovensko obarvana. Poleg trenerja Branka Tamšeta si bo kruh v novi sezoni služila trojica legionarjev (Darko Stojnić, Aleks Vlah, Aleksander Špende), hkrati pa naj bi bil po naših virih blizu prestopa v hrvaško prestolnico tudi Gašper Hrastnik, ki je drugo polovico pretekle sezone preživel v francoski prvi ligi.

Kot vse kaže, bo Zagreb v prihodnji sezoni še bolj slovenski. Poleg omenjene trojice in glavnega stratega, naj bi vrste aktualnih hrvaških prvakov okrepil Gašper Hrastnik, ki velja za nadarjeno okrepitev na položaju desnega zunanjega.

Gašper Hrastnik je v Sloveniji igral za Škofjo Loko, Cimos Koper in Maribor Branik. Foto: Boštjan Selinšek/RK Maribor Branik

Slovenski rokometaš Gašper Hrastnik, ki je leta 2013 s slovensko mladinsko reprezentanco nastopal na svetovnem mladinskem prvenstvu 2013, je Istresu precej pripomogel s svojimi izkušnjami predvsem na pripravah za tekme. Kariero je sicer začel v Škofji Loki, od koder se je kasneje preselil k pokojnemu Cimosu iz Kopra. Po njegovem bankrotu je leta 2013 sledil prestop v Maribor, pri katerem je bil vse do sezone 2016/2017 glavni nosilec štajerske zasedbe. Po koncu omenjene sezone se je prvič odpravil v tujino, kjer ga je v svoje vrste zvabil romunski velikan CSM iz Bukarešte. V Romuniji je ostal le eno sezono, saj so tamkajšnji vodilni možje kluba z njim prekinili pogodbo. V lanski drugi polovici prvenstva pa se je v trenažni proces vrnil pri francoskemu prvoligašu Istresu, a zanj ni vknjižil nastopa.

Priložnost, ki jo je težko zavrniti

Hrastnikov zastopnik Rok Praznik ni želel potrditi morebitnega zanimanja. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Iz našega preverjenega vira smo dobili informacijo, da se Škofjeločan utegne preseliti v Zagreb, kjer bi združil moči skupaj s trenerjem Brankom Tamšetom in slovensko igralsko trojico, ki se je v primerjavi z lansko sezoni precej spremenila. Klub sta namreč zapustila vratar Urh Kastelic in levi zunanji Gregor Potočnik, prišla pa sta Aleksander Špende ter Darko Stojnić. Ostal je le Aleks Vlah, ki bo odslej imel pomembno vlogo v kadru.

Gašper Hrastnik je nazadnje igral v Franciji, a uradnega nastopa ni vknjižil. Foto: CSM Bukarešta

Hrastnikov zastopnik Rok Praznik sicer ni želel potrditi morebitnega prestopa, kateri bi lahko bil kar zanimiv za slovensko rokometno javnost. »Zaenkrat nimam komentarjev,« je bil jedrnat Praznik.

Malce več pa nam je zaupal Hrastnik, in sicer potrdil zanimanje s strani hrvaškega velikana. »Za zdaj lahko potrdim le to, da obstaja zanimanje s strani PPD Zagreba. Kaj več bo jasno v roku enega tedna,« dodaja izkušeni levičar, katerega se je letos januarja ogromno povezovalo z odhodom v Celje, potem ko je slednje imelo na voljo le enega desnega zunanjega zaradi poškodbe Matica Grošlja.

More in Prestopi