Connect with us

Tuja prvenstva

Kastelic se v Nemčiji prilagaja na novo okolje

Urh Kastelic je zadnji dve leti uspešno branil barve PPD Zagreba, Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Pred Urhom Kastelicem je že pričetek nove tekmovalne sezone in prihod k novemu klubu. Odslej bo namreč branil barve nemškega prvoligaša Göppingena, zato še potrebuje nekaj časa na prilagoditev novega okolja.

Urh Kastelic je slovensko rokometno javnost presenetil pred dvema letoma, ko se je iz vrst Celja Pivovarne Laško preselil k večnemu rivalu Zagrebu. V dresu večkratnega hrvaškega prvaka je kazal številne odlične predstave, slednje pa je očitno opazil tudi nemški velikan Göppingen in ga zvabil v svoje vrste.

V vratih nemškega prvoligaša bo nasledil svojega rojaka Primoža Prošta, ki bo odslej branil pri nemškemu tretjeligašu Wilhelmshavnu, klubu Tima Rozmana in Miladina Kozline. »Primoža poznam že zelo dolgo časa, predvsem iz slovenske reprezentance. Zelo dobra oseba je in hkrati se odlično razumeva. Takoj, ko sem stopil v stik z Nemci, sem se prvo obrnil nanj in ga povprašal za vse pomembne informacije glede Göppingena,« je za klubsko spletno stran dejal Kastelic.

Urh Kastelic bo na Sredozemskih igrah v vratih tvoril duet, skupaj z Rokom Zaponškom. Foto: Jurij Kodrun/eleven.si
Urh Kastelic je zadnjih nekaj let tudi ambasador odličnega podjetja eleven.si, ki je zastopnik za Erimo v Sloveniji. Foto: Jurij Kodrun/eleven.si

V vratih mu bo družbo delal obetavni Daniel Rebmann, ki je pred dnevi podpisal novo dvoletno pogodbo.

22-letnik je svojo rokometno pot začel v Krškem, od koder se je leta 2012 preselil k Celju Pivovarni Laško. V sezoni 2013/2014 se je odpravil na kaljenje v prestolnico in odšel na kaljenje k ambicioznemu ljubljanskemu Slovanu. Kasneje je igral še za Maribor Branik, drugo polovico sezone 2016/2017 pa je preživel na posoji pri madžarskemu Pick-Szegedu.

More in Tuja prvenstva