Connect with us

Liga NLB

Tim Jenko Bogdanič novi član češkega prvaka

Foto: Igor Martinšek

Urbanscape Loka od prihodnje sezone dalje ostaja brez enega igralca na desni zunanji strani. Klub po vsega eni sezoni namreč zapušča Tim Jenko Bogdanič, ki odhaja v tujino na Češko. Branil bo barve tamkajšnjega prvaka Plzena.

Za Timom Bogdaničem Jenkom se je hitro iztekla avantura v Škofji Loki. Tam je sicer igral že pred leti pod vodstvom Bojana Čotarja, ki ga je na začetku sezone 2016/2017 znova pripeljal na Kodeljevo. Tam je kazal izvrstne predstave, v lanski sezoni je bil s 104 zadetki eden nosilcev igre, zdaj se seli na Češko.

Prvič se bo preizkusil v tujini pri klubu, ki je lani prišel do drugega kroga kvalifikacij EHF pokala. Moštvo že pet let redno nastopa v evropskih tekmovanjih, zato bo Češka za mladega levorokega Ljubljančana še ena dodatna lepa izkušnja.

Urbanscape Loka je letošnjo sezono končala na šestem mestu prvenstvene lestvice. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»V bistvu je ponudba prišla zelo nepričakovano. Zdela se mi je zelo zanimiva opcija za nadaljevanje kariere in zato sem se odločil, da odhajam v tujino. Občutki so zelo dobri, saj se že veselim dela v novem okolju in komaj čakam na začetek priprav. Rad bi se zahvalil tudi RD Urbanscape Loka za pošten in korekten odnos. V prihodnosti pa jim želim čim več uspehov,« je za naš portal dejal Jenko Bogdanič.

More in Liga NLB