Connect with us

INTERVJU

Ovniček v Franciji želi igrati na najvišjem nivoju

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Z novo sezono bo del francoskega elitnega rokometnega razreda tudi slovenski organizator igre Rok Ovniček, ki bo po vsej verjetnosti imel vlogo prvega organizatorja igre pri francoskemu HBC Nantesu. Za njim sta že dva tedna priprav v Franciji.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Ovniček je letos v celjskem dresu naredil ogromen korak naprej, potem ko je še lani nastopal za Gorenje Velenje v domačem prvenstvu, SEHA ligi ter EHF Ligi prvakov. Že dalj časa je znano, da se bo slovenski organizator igre podal v Francijo, in sicer bo od sezone 2020/2021 dalje igral za francoskega velikana HBC Nantesa.

Otrok velenjskega Gorenja se v Franciji nahaja že dva tedna, od uvodnega treninga, obenem je trenutno zelo zadovoljen. »Super se počutim. Mislim, da me je ekipa dobro sprejela. Novincem vsi v klubu zelo pomagajo predvsem s prevajanjem, saj smo še v fazi učenja francoskega jezika,« je za ŠD Šport uvodoma dejal Ovniček in nadaljeval: »Na začetku so bili v ospredju treningi za fizično pripravo, ki se jim sedaj priključujejo treningi za uigravanje.«

Mlada ekipa z izkušenimi igralci

Nantes bo v prihodnji sezoni igral v EHF pokalu. Foto: HBC Nantes

Moštvo HBC Nantesa bo v letošnji sezoni precej spremenjeno. Klub zapušča kar devet igralcev, moštvo pa bo okrepilo sedem rokometašev. Gre za precej mlado zasedbo, na čelu katere je nekaj izkušenih členov. Če ne bo presenečenj, lahko Ovnička v tej sezoni vidimo kot prvega srednjega zunanjega v vrstah francoskega velikana. Vlogo organizatorja igre si bo namreč delil skupaj še z enim novincem Aymericom Minnejem, ki je prišel iz vrst PAUC Aixa.

»Ekipa je sestavljena iz mladih in pa izkušenih igralcev. Zelo dobro je, da se lahko mlajši igralci veliko naučimo iz starejših, bolj izkušenih,« je o moštvu povedal Ovniček in glede vloge v ekipi dodal: »Mislim, da bo na to vprašanje o vlogi prvega srednjega zunanjega treba malce še počakati, saj smo še daleč od začetka prvenstva.«

Rok Ovniček je letos blestel v celjskem dresu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Za Nantesom je zelo dobra sezona. Zabeležil je dober rezultat tako v francoskem prvenstvu kot Evropi. Na prvenstveni lestvici jim je uspelo zasesti tretje mesto, medtem ko so v EHF Ligi prvakov prišli vse do četrtfinale, a jih je tam izločila katalonska Barcelona. Letos bodo igrali v EHF pokalu, obenem pa v domači ligi ciljali na mesta, ki v naslednji sezoni peljejo v EHF Ligo prvakov.

»Cilji so uvrstitve na najvišja mesta v pokalih in državnem prvenstvu, kar bi potem pomenilo igranje v EHF Ligi prvakov,« zaključuje obetavni štiriindvajsetletni reprezentant.

More in INTERVJU