Connect with us

INTERVJU

Ljubljančan se seli v Maribor

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Pred dnevi je mariborski klub uradno potrdil prihod mladega reprezentančnega vratarja Marka Ferjana iz nemške druge lige na Štajersko. Hkrati je Ferjan otrok MRK Ljubljane, zdaj pa se seli k velikemu nogometnemu rivalu Mariboru. Kot sam pravi, očitkov na prestop ni bilo.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Mark Ferjan je obetavni mladi vratar, ki je na začetku sezone 2014/2015 podpisal za Fuchse Berlin, potem ko je prve rokometne kariere napravil pri Krim-Olimpiji.

Okrepil bo konkurenco med vratnicama mariborskega prvoligaša, katerega je nedavno zapustil Hrvat Marin Đurica, zato so bili v klubu primorani najti zamenjavo zanj. Odlična rešitev se je zdela Mark Ferjan, katerega se je dalj časa povezovalo tudi z odhodom v Slovenj Gradec.

Mark Ferjan je zastopal slovenske barve na nedavnem mladinskem SP v Španiji. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

»Po 5 letih Nemčije sem začutil, da je bila potrebna sprememba okolja. Iskal sem klub, kjer bi imel kljub mladosti večjo vlogo v ekipi in več odgovornosti, kar mi je Maribor ponudil. V tem obdobju moje kariere je to nedvomno pravi korak,« je za ŠD Šport uvodoma dejal Ferjan.

Mark Ferjan je zadnjih pet let preživel v Nemčiji. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Obetavni mladi vratar je prve rokometne korake naredil v prestolnici, zaradi česar bi marsikdo lahko pričakoval kaj provokacij v povezavi z nogometnim klubom. Nekaj jih je sicer bilo, a ne preveč. »Dnevno sem bil deležen kar nekaj provokacij, tako iz Maribora kot Ljubljane (smeh). Glede na to, da imam iz Maribora veliko prijateljev, pa sem na to že navajen in izbor besed je bil več ali manj isti,« je o povezavi z nogometnim rivalstvom povedal Mark Ferjan in dodal nekaj besed o ciljih: »Realističen cilj za naslednjo sezono je, da si zagotovimo igranje v Evropi. Jaz osebno pa želim vzeti še kakšno točko Gorenju Velenju ali Celju Pivovarni Laško.«

More in INTERVJU