Connect with us

Liga NLB

Ivan Vajdl zadovoljen s pričetkom priprav

Ivan Vajdl je zelo zadovoljen s potekom priprav na Turistični kmetiji Obolnar. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Rokometaši trebanjskega Trima so uvodni del priprav na novo tekmovalno sezono, ki se s prvo prvenstveno tekmo proti Ormožu začenja v petek, 6. septembra, začeli pri Turistični kmetiji Obolnar. Nekaj besed o samem poteku priprav na kmetiji, ki se nahaja v Dolenji vasi pri Čatežu, sta spregovorila trener Ivan Vajdl in desnokrilni igralec Gal Cirar.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Ekipa je sezono 2019/2020 začela že v ponedeljek popoldne, kjer je zbrane igralce na uvodu pozdravil novi trener Ivan Vajdl, nato pa še celotna uprava na čelu s predsednikom Tonijem Jancem. V dvorani so fantje, vključno z uvodnim, opravili tri treninge, na Turistično kmetijo Obolnar pa se odpravili v torek zvečer. Glavni namen na kmetiji je pridobiti več kondicije in moči, pri čemer ima največjo nalogo predvsem kondicijski trener Marko Tomič.

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Poleg treniranja so igralci včeraj in danes, skupaj s strokovnim štabom obiskali dva dolgoletnega pokrovitelja, in sicer podjetji TEM ter REM. Z dosedanjim delom pri Obolnarju, kjer bo moštvo ostalo do petka popoldne, je zelo zadovoljen tudi trener Vajdl. »Najprej se želim zahvaliti Turistični kmetiji Obolnar za prijetno bivanje in vse pogoje, ki nam nudijo. Priprave so namenjene predvsem pridobivanju moči in kondicije za novo sezono, kar ima glavno nalogo kondicijski trener Marko Tomič. Z dosedanjim delom sem zelo zadovoljen, saj so fantje celotne priprave vzeli zelo resno in maksimalno osredotočeno,« je dejal Vajdl.

Gal Cirar bo v Trebnjem igral vsaj do konca sezone 2021/2022. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Poleg treniranja pa ima ekipa možnost tesneje spoznati še nekatere novince, ki prihajajo v trebanjski klub. Odlično atmosfero, tako na treningih kot med druženjem je potrdil Gal Cirar. »Priprave na Turistični kmetiji Obolnar potekajo po planu, z dvema treningoma dnevno in obiskom sponzorjev v času, ko ne treniramo. V večernih urah je malce več časa za druženje in spoznavanje novih članov naše ekipe. Na treningih vlada dobra volja in mislim, da vsi dajemo od sebe svoj maksimum, kar je najpomembneje,« dodaja Cirar.

Z naslednjim tednom bo ekipa v treninge vključila tudi žogo, medtem ko bo prva pripravljalna tekma nove sezone na sporedu v petek, 9. avgusta, ko v domačo dvorano prihaja avstrijski SC Ferlach.

More in Liga NLB