Connect with us

Liga NLB

Matijašič se vrača v Koper

Uroš Rapotec bo imel na voljo zelo mlado, a perspektivno ekipo. Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Včeraj je s pripravami na novo sezono pričela tudi koprska zasedba. Slednja se v novi ediciji državnega rokometnega prvenstva podaja s precej spremenjeno zasedbo, eden izmed naknadno predstavljenih novincev pa utegne biti tudi otrok izolskega kluba Tadej Matijašič, ki se v Slovenijo vrača po več kot sedmih letih.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Tadej Matijašič je zagotovo neznano ime slovenski rokometni javnosti. Rokometno pot je začel v Izoli in tam igral vse do kadetov. Sledil je prestop h koprskemu Cimosu, kjer je imel za seboj dobro sezono v kadetski konkurenci in se leta 2011 odpravil v Makedonijo. Tam je namreč okrepil vrste skopskega Metalurga, zadnja leta pa je uspel nekajkrat igrati tudi v članski konkurenci. Zdaj se vrača v Slovenijo, in sicer trenira s koprskim prvoligašem. Uradno še ni potrjen prestop, saj Primorci čakajo na zeleno luč evropske rokometne zveze zaradi mednarodnega prestopa.

»Tako je. Tudi uradno sem postal član Kopra, kjer bom želel pomagati ekipi z izkušnjami, ki sem jih pridobil v tujini. V Makedoniji sem se počutil odlično,« je za naš portal ob prihodu na Obalo dejal Matijašič, ki bo poleg Avsca, Žagarja, Dobaja, Breznikarja in Konjevića, šesta okrepitev kluba.

More in Liga NLB