Connect with us

Prestopi

Nekdanji Mariborčan v grški Olympiacos

Goran Bogunović je v preteklosti zaigral celo za sloviti Flensburg. Foto: Handball World

Mariborske vrste je že po prvih treh prvenstvenih tekmah letošnjega koledarskega leta zapustil izkušeni hrvaški ostrostrelec Goran Bogunović, ki se zdaj namesto avstrijskega reprezentanta Janka Božovića (odhaja v nemški Gummersbach) seli h grškemu velikanu Olympiacosu.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Bogunović, ki v višino meri okoli 200 centimetrov, je zadnjih nekaj let preživel predvsem v Katarju in Združenih Arabskih Emiratih. Slovenska rokometna javnost ga je že uspela spoznati, ko je v sezoni 2007/2008 za kratek čas oblekel dres trebanjskega Trima, v sezoni 2011/2012 pa bil eden izmed nosilcev ekipe pri koprskem Cimosu. S slednjim se je celo uspel uvrstiti v četrtfinale EHF Lige prvakov.

Na začetku letošnjega leta je okrepil mariborski klub, a tam ostal le tri tekme. Prejel je namreč finančno mamljivo ponudbo aktualnega katarskega prvaka Al Arabija in znova odšel v toplejše kraje.

Grški gigant Olympiacos je na začetku prihajajoče sezone načrtoval prihod izkušenega avstrijskega reprezentanta Janka Božovića iz vrst nemškega drugoligaša Emsdettna. Na koncu vendarle ni odšel v Grčijo, temveč v ambiciozni Gummersbach. Zato se je Bogunović zdel odlična rešitev za novega člana SEHA lige.

Nekdanji hrvaški mladinski ter članski reprezentant je v tujini igral kar 14 let. 28-letni rokometaš, ki se najbolje znajde na položaju levega zunanjega, je v sezoni 2013/2014 z nemškim Flensburgom celo splezal na vrh evropskega klubskega Mont Blanca.

More in Prestopi