Connect with us

Liga NLB

Buneta iz Maribora h grškemu velikanu

Foto: MP Produkcija

Mariborske vrste pred začetkom nove sezone zapušča še en rokometaš, in sicer hrvaški levičar Marin Buneta, ki odhaja h grškemu velikanu AEK-u iz Aten.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Marin Buneta, ki je bil letos najmlajši izmed reške trojice v vijoličastem dresu (poleg Marina Đurice in Matije Golika), ima za seboj zelo dobro sezono pri mariborskem Braniku. Odigral je 32 tekem in zabil odličnih 92 zadetkov ter bil eden izmed glavnih členov ob mariborski uvrstitvi v EHF Challenge pokal in preboju v enega izmed evropskih tekmovanj po dolgih letih premora.

V štajerski prestolnici je ostal le eno sezono, saj se s pričetkom nove odpravlja v Grčijo k tamkajšnjemu velikanu iz Aten. V svoje vrste ga je zvabil AEK, ki je letošnjo sezono zaključil na drugem mestu, potem ko ga je v velikem finalu v skupnem izidu zmag 3:1 ugnal Olympiacos. Član slednjega bo odslej tudi Bunetin sorojak Goran Bogunović (več o tem TUKAJ).

Marin Buneta je v Maribor prišel na začetku letošnje sezone. Foto: MP Produkcija

»Zelo sem vesel, da odhajam v vrste velikana iz Aten. O klubu sem slišal veliko lepih stvari, tako da odločitev za odhod v AEK zares ni bila težka. Zelo mi je všeč dejstvo, da ima klub velike ambicije in cilje, a verjamem v uresničitev načrtov. Veselim se novih izzivov in močnih tekem,« je za klubsko spletno stran spregovoril Buneta, ki je z Grki podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Eden izmed kandidatov za prihod v mariborsko moštvo, po odhodu Bunete je bil tudi novopečeni mladinski reprezentant Nik Pirnat, ki ga je trener Marko Šibila močno želel v svojih vrstah, a je bila glavna ovira odškodnina, potem ko je Pirnat do 23. leta uradno član SVIŠ-a iz Ivančne Gorice.

More in Liga NLB