Connect with us

INTERVJU

Celjski sin se je dokazoval drugje, zdaj želi zgrabiti priliko na velikem odru

Tobias Cvetko (desno) je zadnja tri leta preživel v Trebnjem in zagotovo pustil velik pečat. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Za rokometaši Celja Pivovarne Laško je dober teden in pol treningov pred pričetkom nove sezone. Eden izmed novincev ter povratnikov v knežjem mestu je tudi ostrostrelec Tobias Cvetko, ki je zadnja tri leta preživel na kaljenju pri trebanjskem Trimu in zdaj se vrača v domač kraj.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Cvetko je v trebanjskem klubu preživel tri sezone. Na Dolenjsko je prišel kot zamenjava za Gregorja Potočnika, ki je predčasno zapustil trebanjsko ekipo in se vrnil v matični klub. Obetavni levi zunanji je sprva pripotoval na enoletno posojo, a nato podpisal novo dvoletno sodelovanje. Zdaj se po treh letih kaljenja v Trimu vrača v celjsko moštvo.

Talentirani Cvetko naj bi bil v resnih načrtih trenerja Tomaža Ocvirka, ki bo imel na položaju levega zunanjega na voljo še občasnega reprezentanta Jana Grebenca in Hrvata Josipa Šarca. »V Celju se odlično počutim. Ekipa je super, kar dosti pripomore k lažjemu premagovanju napornih treningov,« je uvodoma dejal Cvetko in predstavil treninge v uvodnem delu priprav: »Največ pozornosti je usmerjeno na izboljšanje telesne pripravljenosti ter izboljšanju določenih rokometnih elementov.«

Cvetko je s Celjani podpisal triletno pogodbo. Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Luka odličen mentor

Luka Žvižej se znova vrača v Celje, a tokrat kot pomočnik trenerja. Foto: RK CPL

Celjski klub je s pričetkom nove sezone v strokovni štab pripeljal zelo pomembno okrepitev, in sicer sveže upokojenega nekdanjega reprezentanta Luko Žvižeja, ki bo ekipi pomagal predvsem pri delu z mlajšimi rokometaši. Cvetko je z njegovim prihodom zelo zadovoljen. »Luka deluje kot mentor mladim in pomaga z nasveti ter bogatimi izkušnjami. Vedno je dobro imeti takšno osebnost v strokovni ekipi in menim, da je Celje z njim ogromno pridobilo,« meni dvaindvajsetletni ostrostrelec.

Celjski rokometaši bodo letos znova napadali trojno lovoriko, kar napoveduje tudi Cvetko. »Od Celjanov se lahko pričakuje tako kot vsako sezono. Se pravi osvojitev lovorik na slovenskem prostoru ter borbene in uspešne predstave v EHF Ligi prvakov,« zaključuje mladi Tobias Cvetko.

More in INTERVJU