Connect with us

1. B DRL

Po prvo ligo z reprezentantom in prevetreno ekipo

Foto: Lin Gombač/ŠD Šport

S pripravami na novo tekmovalno sezono so pred dnevi pričeli tudi rokometaši ljubljanskega LL Grosista Slovana, ki bodo letos ponovno lovili preboj v Ligo NLB. Ekipa bo po napovedih trenerja Aleša Repine zelo močna, hkrati pa okrepljena za nekdanjega reprezentanta Matevža Čemasa.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Ljubljanski rokometaši so v pretekli sezoni ostali brez uvrstitve v najkakovostnejši slovenski rokometni razred, potem ko jim je na derbiju sezone načrte prekrižala Butan Plin Izola in se v Ligo NLB vrnila po dveh sezonah. Na Kodeljevem so bili primorani zamenjati večino letošnjega igralskega kadra.

LL Grosist Slovan kljub neuvrstitvi med prvoligaše ni obupal. Že res, da se v ekipi kopica igralcev poslavlja, pa se kadrovanje v Ljubljani že pospešuje. Prva okrepitev je bila David Svečko (več o tem TUKAJ), klub pa poleg mladega Velenjčana krepi še vratar Tilen Grudnik (Mokerc-IG), levičar Luka Pernovšek (Brežice), mladinski reprezentant Miha Kotar (Trimo Trebnje), Luka Savanović (Radeče Papir Nova), največji imeni letošnjega prestopnega roka v prestolnici pa sta zagotovo otrok kluba Rok Selaković ter nekdanji članski reprezentant Matevž Čemas.

Matevž Čemas (z žogo) je letošnja največja okrepitev Ljubljančanov. Foto: RD LL Grosist Slovan

Dvakrat dnevno na Kodeljevem

»Začeli smo v četrtek, 1. avgusta. Uvodna dva dneva smo namenili uvajalnim treningom s testiranji pod vodstvom Primoža Porija. Nadaljujemo že ta ponedeljek, in sicer dvakrat dnevno. Dopoldne pod vodstvom Porija, popoldne pa rokometni treningi z žogo,« je načrt avgustovskih priprav predstavil trener Aleš Repina, kateremu bo na klopi pri delu z mlajšimi igralci pomagal tudi dosedanji trener mlajših selekcij pri Škofljici, Rok Košak.

Poleg tega bo do naslednjega tedna odsoten tudi mladinski reprezentant Miha Kotar, ki iz Trima prihaja na enoletno posojo. Poleg tega bosta slovensko kadetsko izbrano vrsto na SP v Severni Makedoniji v prvi polovici avgusta zastopala tudi brata Jovičič.

Za uvod z velikanom, v prvenstvu proti Radečam

Trener Aleš Repina bo v prihodnjo sezono krenil s prevetreno zasedbo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovanovci, katere letos čaka tudi mestni večni derbi proti Ljubljani, bodo uvodno pripravljalno tekmo odigrali v petek, 16. avgusta proti ukrajinskemu velikanu Motorju iz Zaporožja. V torek sledi srečanje z novincem v 1. B ligi, Grosupljim. Za konec pa še Šilčev memorial in generalka s Škofljico.

Izbranci trenerja Repine bodo sezono začeli z neugodnim gostovanjem pri Radečah, ki tudi letos ne bodo imele toliko slabega kadra. Moštvo naj bi po nekaterih informacijah okrepili vratar Domen Škorc ter brata Marušič – Peter in Tine, ki zapušča Maribor. Starejši izmed slednjih pa se na rokometna igrišča vrača po enem letu.

More in 1. B DRL