Connect with us

Liga NLB

Ljubljenec pivovarjev “Vili” blizu vrnitve v Francijo

William Accambray je letos v knežjem mestu prispeval ogromen delež. Foto: Slavko Kolar

Že dalj časa je jasno, da bo celjsko ekipo po koncu letošnje sezone zapustilo kopico izvrstnih rokometašev. Med njimi pa se nahaja tudi francoski zvezdnik William Accambray, ki naj bi bil po poročanju francoskih medijev blizu vrnitvi v domovino. Accambray naj bi naslednjo sezono okrepil vrste ambicioznega prvoligaša Cesson, katerega član od prihodnje sezone bo tudi bosanski krožni napadalec Senjamin Burić.

http://bit.ly/SDSPORT-pasicaIzkušeni francoski občasni reprezentant je v Slovenijo pripotoval ob koncu meseca septembra kot odmevna okrepitev, predvsem v boju za uvrstitev v osmino finala EHF Lige prvakov. Celjanom ga je do konca sezone posodil madžarski velikan Veszprem. S slednjim je v letu 2017 podpisal triletno sodelovanje, tako da ga pogodba veže še na prihodnjo sezono. Accambray se bo, če ne bomo doživeli kakšnega večjega presenečenja, tudi tokrat odpravil na posodo. Kot poročajo francoski mediji, bi utegnil okrepiti vrste ambicioznega francoskega prvoligaša Cessona iz Rennesa.

William Accambray je v dresu pivovarjev debitiral na tekmi Lige NLB v Trebnjem. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Klub, katerega bodo naslednje leto okrepili še Senjamin Burić (PPD Zagreb, Hrvaška), Florian Delecroix (HBC Nantes, Francija) ter Youenn Cardinal (JS Cherbourg, Francija), zagotovo nima tako velikega proračuna za prestop, zato naj bi se tako Veszprem in Cesson dogovorila za posojo.

30-letni francoski rokometaš je v preteklosti igral še za Montpellier ter sloviti PSG. Leta 2016 je bil na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru glavni junak francoske izbrane vrste ob osvojitvi zlate kolajne.

Preberite si še:

Pred vrati celjskega kluba visoki Madžar

Slovenski orjak bo korak dalje v karieri naredil pri PPD Zagrebu

Tokrat na slovenskih televizijah Liga NLB, nemško prvenstvo in SEHA liga

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB