Connect with us

Tuja prvenstva

Lesjak in Cehte odlično, a brez zmage, Zarabec do enega zadetka

Miha Zarabec je ob tesni zmagi Kiela nad Fuchse Berlinom prispeval en zadetek. Foto: THW Kiel

Po reprezentančnem premoru se je na rokometna igrišča zopet vrnila nemška Bundesliga in v četrtek prinesla štiri obračune 27. kroga. Tako Miha Zarabec (THW Kiel) kot Primož Prošt (Göppingen) sta prišla do zmage, medtem ko se je zapletlo Hannoverju (Urban Lesjak in Nejc Cehte), kateri je moral priznati premoč aktualnemu prvaku Rhein Neckar Löwnu.

Četrtkov rokometni večer v nemškem prvenstvu je prinesel štiri obračune 27. kroga Bundeslige. Na delu so bili štirje slovenski legionarji, polovica jih je prišla do zmage.

Član THW Kiela Miha Zarabec je po odličnem reprezentančnem vikendu svojo vrhunsko formo prenesel tudi na klubsko raven in se ob tesni zmagi »zeber« nad »lisicami« veselil zmage z rezultatom 29:30 (15:13). Otrok trebanjskega kluba se je ob zmagi vpisal z enim zadetkom.

Sijajno tekmo pa sta imela tudi Nejc Cehte in Urban Lesjak in imela kljub tesnem porazu Hannoverja nad Rhein Neckarjem, zelo pomembno vlogo v ekipi. Cehte je bil s sedmimi goli celo najboljši strelec Hannoverja, s štirinajstimi obrambami pa se je izkazal Urban Lesjak. Aktualni prvaki so na koncu vendarle slavili z 28:30 (14:16), a za zmago so bili primorani plačati visok davek.

Rhein Neckar Lowen brani naslov prvaka iz lanske sezone. Foto: Rhein Neckar Lowen

Čuvaj mreže pri Göppingenu Primož Prošt je s svojim delodajalcem gostoval pri zasedbi Ludwigshafna in visoko zmagal z izidom 23:32 (9:12). Prošt na srečanju ni dobil niti minute.

Nemško prvenstvo, 27. krog:

Četrtek, 18. aprila, ob 19.00:

Flensburg-Handewitt – Gummersbach 28:20 (17:12)

Fuchse Berlin – THW Kiel 29:30 (15:13)
Miha Zarabec 1.

Hannover – Rhein Neckar Löwen 28:30 (14:16)
Nejc Cehte 7, Urban Lesjak 14 obramb.

Ludwigshafen – Göppingen 23:32 (9:12)
Primož Prošt 0 obramb.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Tuja prvenstva