Connect with us

Prestopi

Borovnik v Grazu tudi prihodnjo sezono

Matjaž Borovnik je skupaj z Rokom Skolom pomemben člen v ekipi Aleša Pajoviča. Foto: HSG Graz

Za slovenskim rokometašem Matjažem Borovnikom je pri avstrijskem prvoligašu Grazu odlična sezona. Prav to je glavni razlog za podpis nove pogodbe, kateremu bo prinesla podaljšanje sodelovanja.

Izkušeni levičar Matjaž Borovnik je svojo rokometno kariero začel pri Gorenju Velenje. Od doma se je prvič odpravil v sezoni 2011/2012, ko je igral za Slovenj Gradec. Sledil je odhod v prvoligaški klub iz Sevnice, od koder ga je po le po enem letu zanesla v novomeško Krko. Tam je na šestnajstih tekmah prispeval 53 zadetkov in se nato odpravil novim izzivom naproti v Avstrijo. Okrepil je namreč vrste avstrijskega prvoligaša HSG Graza, katerega je član še letos.

Prav to sezono je eden izmed pomembnejših nosilcev v ekipi, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Aleš Pajovič. Graz je letos hit avstrijskega prvenstva in je redni del sezone uspel končati na četrtem mestu. Borovnik je na osemnajstih srečanjih dosegel 74 golov in je trenutno tretji najboljši strelec ekipe.

HSG Graz je redni del avstrijskega prvenstva končal na četrtem mestu. Foto: HSG Graz

Zagotovo ni presenečenje, da se je vodstvo dogovorilo za podaljšanje sodelovanja na še eno sezono. »Ob podpisu podaljšanja pogodbe sem razumljivo zadovoljen. Tako bom lahko še naprej dajal svoj maksimum in s tem pripomogel k boljšim rezultatom. Kljub nekaj precej mikavnim ponudbam, sem na koncu prišel s klubom do skupne točke in to me zelo veseli. Velik dejavnik pri tej odločitvi je bila ekipa, katera naslednje leto ostane v skoraj enakem stanju in s katero se ekstremno dobro razumemo tako v dobrih, kot slabih trenutkih, kar se vidi tudi v igri,« je za naš portal spregovoril sedemindvajsetletni rokometaš.

Pri avstrijskem prvoligašu poleg Borovnika igra še en Slovenec, in sicer organizator igre Rok Skol, ki je pogodbo pred tednom dni podaljšal za dve sezoni.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Prestopi