Connect with us

Liga NLB

Bratkovič v Francijo, na desnem krilu priložnost za koprskega mladca

Adam Bratkovič koprski klub zapušča prvič v karieri. Foto: RD Koper

Ekipa primorskega prvoligaša iz Kopra bo v prihodnji sezoni nedvomno prevetrena. Ekipo bo zapustilo kar nekaj izkušenih nosilcev. Eden izmed teh bo tudi levoroki Adam Bratkovič, ki ga je prepričala ponudba iz Francije, zato bo desnokrilni položaj skupaj z Nejcem Planincem odslej tvoril mladi Bor Breznikar.

Koprsko barko po koncu letošnje sezone zapušča obetavni Adam Bratkovič, ki se namreč podaja v Francijo, a ni znano h kateremu klubu. Odhod je bil čustveno precej navezan na primorskega prvoligaša. »Glede na to, da prvič odhajam iz svojega matičnega kluba, kjer sem preživel vsa ta leta, so moji občutki trenutno mešani. Po propadu starega Cimosa smo klub iz 3. lige znova dvignili in skupaj preživeli veliko nepozabnih trenutkov. Jasno je, da je težko zapustiti soigralce, prijatelje, družino, a je po vseh teh letih napočil trenutek za korak naprej v moji karieri. Rad bi se zahvalil vsem, ki so v teh letih delovali v klubu, trenerjem mlajših kategorij, kateri so mi omogočili razvoj tako rokometno in, kar je zame najpomembnejše, predvsem osebnostno ter našim zvestim navijačem, kateri nam stojijo ob strani od samega začetka« je v izjavi za javnost dejal Bratkovič.

Bor Breznikar je letos igral pri Ajdovščini. Foto: RD Koper

Štiriindvajsetletnega levičarja bo v koprskem klubu zamenjal mladi in obetavni Bor Breznikar. Slednji se je letos kalil pri drugoligašu iz Ajdovščine. Prve rokometne korake je naredil prav v domačem Kopru in v letošnji sezoni igral še v mladinski konkurenci. »S tem, da so mi uprava kluba in trener ponudili prestop k prvi ekipi, so mi izkazali zaupanje. Zavedam se, da sem z delom dokazal, da si ga tudi zaslužim. Sedaj pa vse stoji na meni. To je šele začetek. Želim trdo trenirati, se dokazati trenerju, pridobiti zaupanje soigralcev in iz te priložnosti iztržiti čim več. Vsekakor je to pomemben mejnik v moji rokometni karieri, saj strmim k temu, da bo rokomet predstavljal kar velik del mojega življenja,« je ob prestopu za klubsko spletno stran dejal Breznikar.

Uroš Rapotec bo koprski trener tudi v naslednji sezoni. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Zadovoljstva ob ponujeni priložnosti mlademu in obetavnemu rokometašu, še posebej iz domačih vrst, pa ni skrival tudi trener Uroš Rapotec. »Zavedam se, da večina igralcev prej ali slej zapusti svoj matični klub, ampak mi tu nadaljujemo svojo politiko in želimo nadaljevati s svojo rokometno šolo. Priložnost v članski ekipi bo dobil še marsikateri rokometaš naše rokometne šole, eden izmed teh je Bor Breznikar. Upam, da bo on in ostali, ki bodo dobili priložnost v naslednji sezoni zaigrati za prvo ekipo, pokazali vse kar jih učimo že od predselekcije naprej, da imamo dobro rokometno šolo in da se fantje lahko dokazujejo v prvi slovenski rokometni ligi,« meni Rapotec.

Koprski klub bo poleg Bratkoviča zagotovo zapustil še Nino Grzentič (Tatran Prešov), na izhodnih vratih naj bi bila tudi Dani Zugan ter bosanski čuvaj mreže Mirza Haseljić.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Liga NLB