Connect with us

Slovenska tekmovanja

Krkaši pričakovano visoko slavili proti Radečam

Foto: Danilo Kesić/MRK Krka
Foto: Danilo Kesič/MRK Krka Novo mesto

Rokometaši novomeške Krke so drevi v 1/16 finala pokala Slovenije gostovali pri ekipi Radeč in si z visoko zmago 22:37 (10:17) brez težav zagotovili napredovanje v 1/8 finala pokala.

Luka Florjančič blestel s sedmimi goli. Foto: Danilo Kesić/MRK Krka Novo mesto

Varovanci trenerja Mirka Skoka so z današnjo zmago nad Radečani opravili odlično uverturo pred nedeljsko ligaško preizkušnjo, ko bodo v 13. krogu NLB lige gostili velenjsko Gorenje, ki pa bo za Krkaše nedvomno zajetnejša naloga od današnje.

Gostitelji so imeli tokrat opravka z izredno razpoloženimi Krkaši, ki so od prve do zadnje minute diktirali oster tempo igre, saj jim je do prvega zadetka uspelo priti šele na začetku osme minute srečanja in pri vodstvu Novomeščanov z 0:5. Podoben tempo igre so Krkaši stopnjevali vse do velikega odmora, na katerega so odšli s prednostjo +7 (10:17).

Tekma se je v popolni prevladi farmacevtov odvijala tudi v nadaljevanju, ko so prednost iz prvega dela podvojili, za najvišjo prednost petnajstih zadetkov pa poskrbeli v 55. minuti, ko je bil rezultat 20:35, do izteka igralnega časa pa so zadeli še dvakrat. Končni izid srečanja je bil 22:37 v korist Novomeščanov, ki jih že v nedeljo čaka obračun z velenjsko ekipo Gorenja.

Foto: Danilo Kesić/MRK Krka Novo mesto

Pri domačinih sta bila s po  štirimi zadetki najboljša Žan Zakošek in Matic Stegne, za Novomeščane pa je devet golov vknjižil Jaka Jakše.

»Krka je bila danes boljši nasprotnik. Tekmo smo začeli zelo slabo, potem smo v nadaljevanju popravili našo igro, ampak zaradi kvalitete in daljše klopi Krkašem nismo mogli parirati. Čestitam Krki za zasluženo zmago, naše misli pa so že osredotočene na sobotno tekmo proti Brežicam,« je po tekmi za ŠD Šport dejal Žan Zakošek.

1/16 finala rokometnega pokala Slovenije:

Torek, ob 19.00:

RK Radeče Papir Nova – MRK Krka Novo mesto 22:37 (10:17)

RK Radeče Papir Nova: Klinar, Denis Čajko (1 zadetek); Stegne 4, Koritnik 2, Zakošek 4, Kavčič 1, Savanovič 2, Potočnik 2, Čajko J. 2, Hrovat 1, Ernestl 2, Ivančič 1; Trener: Uroš Privšek.

MRK Krka Novo mesto: Tomić, Brajer; Leon Rašo 3, Bevec 3, Didovič, Okleščen 6, Pršina, Jakše 9, Klemenčič 1, Dino Rašo 2, Batagelj 1, Papež, Kukman 3, Windischer 2, Matko, Florjančič 7; Trener: Mirko Skoko.

Včeraj, ob 19.30:

RK Radovljica-Cerklje – ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 31:29 (16:13) – več o tekmi klikni TUKAJ

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Slovenska tekmovanja