Connect with us

Slovenska tekmovanja

Presenečenje v Radovljici: Škofljica na kolenih

Foto: RK Radovljica

Danes je bil v Radovljici odigran prvi dvoboj 1/16 finala pokalnega tekmovanja za moške med združeno ekipo Cerkelj-Radovljice in Škofljico Pekarno Pečjak, ki je v tekmo očitno krenila prelahko. Na koncu pa se je izkazalo, da je s porazom 31:29 končala letošnje nastope v rokometnem pokalu Slovenije.

Foto: RK Radovljica

Škofljičani, ki so na Gorenjsko pripotovali v nekoliko okrnjeni zasedbi (Gregor Cvijič ni mogel računati na Petra Etlinga in Tima Topolovca), so srečanje pričeli odlično in v 3. minuti povedli z 0:4. Prednost so držali le do petnajste minute, saj so domači prevzeli igro v svoje roke in v 19. minuti z golom Bena Kamenšaka prišli do prednosti +2 (9:7). Sledila je trda igra »gol za gol«, na koncu pa je domačim še uspelo povišati in polčas se je končal z rezultatom 16:13.

Tudi drugi polčas so varovanci Pegi Berce pričeli sijajno in s tremi zaporednimi zadetki vodili že z 19:13. Škofljičani so skozi celoten drugi polčas zaostajali med dvema in enim zadetkom, Matic Pangerc pa je v 58. minuti srečanja vrnil gostujočo zasedbo v boj za zmago. To jim na koncu ni uspelo, tako da so Gorenjci slavili z rezultatom 31:29.

V domači ekipi je devet zadetkov prispeval Beno Kamenšak, s sedmimi sta mu sledila Jan Debelak in Jan Križaj. Pri Škofljici pa sta bila s šestimi zadetki najučinkovitejša Matic Pangerc in Žan Krese.

1/16 finala rokometnega pokala Slovenije:

Torek, ob 19.30:

RK Radovljica-Cerklje – ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 31:29 (16:13)

RK Radovljica-Cerklje: Letonja, Kovač, Miščevič; Ferjan, Stare 4, Debelak 7, Mirčevski, Fajon 2, Križaj 7, Šilc, Kovač, Zima-Golmajer, Kamenšak 9, Matičič, Valjavec, Sovinc, Muršec 2; Trener: Pegi Berce.

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak: Lipužič, Štavar; Nered 1, Pangerc 6, Štubler, Regner 2, Cingesar 1, Kljun 2, Zgonec, Svečko 3, Vidmar 3, Marolt 4, Krese 6, Podmenik 1, Janželj; Trener: Gregor Cvijič.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Slovenska tekmovanja