Connect with us

Nižje lige

Alples Železniki odstopajo iz pokalnega tekmovanja

Foto: RD Alples Železniki

V našem uredništvu smo danes prejeli informacijo, da je RD Alples Železniki odstopil iz pokalnega tekmovanja v letošnji sezoni 2018/2019. Gorenjski tretjeligaš tekme proti Gorišnici ne more odigrati zaradi premajhnega števila igralcev, ki ga ovirajo predvsem poškodbe.

Železniki, ki pri delu z mladimi veljajo za zelo dejaven klub, letos nastopajo v tretjem kakovostnem razredu slovenskega klubskega rokometa. Po sedmih odigranih tekmah se trenutno nahajajo na solidnem petem mestu prvenstvene lestvice in imajo na svojem računu sedem točk. Prihodnji teden bi morali odigrati pokalno tekmo proti Gorišnici, a so jo odpovedali in s tem izstopili iz tekmovanja za letošnjo sezono.

»Rokometno društvo Alples Železniki vas obvešča, da izstopa iz pokalnega tekmovanja za sezono 2018/2019. Do sedaj je članska ekipa dosledno tekmovala v vseh tekmovanjih, pred 14 dnevi pa nas je doletelo večje število poškodb igralcev, kar ob že tako majhnem številu članskih igralcev pomeni, da težko naberemo ekipo za ligaško tekmovanje. Ker pa igramo tekmo proti RK Moškanjci – Gorišnica v gosteh in je nekaj igralcev še službeno odsotnih, ekipe nikakor ne bomo morali sestaviti. Ne moremo pa je dopolniti z mlajšimi igralci, saj kadetske in mladinske ekipe nimamo. Za nastalo situacijo se Vam oproščamo, vendar druge rešitve kot odstopa iz tekmovanja ne vidimo, zato moramo tekmo odpovedati,« so v dopisu za Rokometno zvezo Slovenije zapisali pri gorenjskemu tretjeligašu.

»Za odpoved niso krive finančne težave, ampak številne poškodbe. Že na tekmi v Grosuplju je bilo vsega skupaj 10 igralcev, pokalna tekma je pa med tednom v gosteh, tukaj pa dodajmo še službe, tako da enostavno nimamo dovolj igralcev. Da pa jih nimamo dovolj, vsega skupaj le 16 je pa deloma tudi krivo to, da si lahko privoščimo kolikor si lahko,« dodajajo iz kluba.

Gorišnica je tako še drugi klub, ki se je že uvrstila v 1/8 finala rokometnega pokala Slovenije. Včeraj so prijetno presenečenje pripravili tudi rokometaši Cerkelj-Radovljice, ki so izločili Škofljico Pekarno Pečjak (več o tekmi klikni TUKAJ). Danes nas ob 19. uri čaka še obračun med Radečami in novomeško Krko.

1/16 finala rokometnega pokala Slovenije:

Torek, ob 19.00:

RK Radeče Papir Nova – MRK Krka Novo mesto

Včeraj, ob 19.30:

RK Radovljica-Cerklje – ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 31:29 (16:13) – več o tekmi klikni TUKAJ

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Advertisement

More in Nižje lige