Connect with us

Liga NLB

Beguš v Škofjo Loko dobiva tri novince

Robert Beguš je zelo zadovoljen z osvojenim 2. mestom po koncu rednega dela NLB lige. Foto: Igro Martinšek
Robert Beguš si je pred meseci priigral novo dvoletno pogodbo na trenerskem stolčku Urbanscape Loke. Foto: Igro Martinšek

Za Robertom Begušem je že druga uspešna sezona pri škofjeloškem prvoligašu, katerega je že drugič zapored popeljal v Ligo NLB za prvaka. V naslednji sezoni ekipo namreč zapušča kar nekaj izkušenih nosilcev, zato pa na Gorenjsko prihaja trojica novincev.

Urbanscape Loka je letošnjo sezono končala na šestem mestu. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Škofjeločani se ne glede na vse lahko pohvalijo z izjemnim stažem v Ligi NLB za prvaka. Tam so letos preživeli že tretjo sezono zapored, kljub temu pa si s kančkom športne sreče in mlado ekipo uspejo priigrati zaključne boje z najboljšimi.

Letos bo naloga še težja, vendar pa ne bo nemogoča. Že res, da klub zapušča nekaj nosilcev, a te lahko zamenjajo mladi igralci iz lastne rokometne šole, kjer se kali kopica mladih slovenskih reprezentantov. Škofja Loka se obenem lahko pohvali z eno najboljših rokometnih klubov po delu z mladimi, saj so se tukaj vzgojili tudi Aljaž Panjtar, Jure Dolenec, Mario Cingesar, Matej Gaber in pa tudi Rok Setnikar, ki velja za enega najboljših levičarjev v slovenski ligi.

Grojzdek za obrambo in strel z razdalje, Atanasov ima višino

V klubu so bili pripravljeni na vse možne scenarije in eden izmed teh je bil prav možno slovo nekaterih izkušenejših pomembnih členov. Kot smo uspeli izvedeti, je prihodnost v klubu neznana za Tima Jenka Bogdaniča, ki naj bi se v teh dneh še enkrat sestal s klubom in pogovoril o nadaljnji morebitni karieri v Škofji Loki. Prav tako utegne klub zapustiti tudi dolgoletni steber obrambe Žiga Bradeško.

Žan Grojzdek v Škofjo Loko prihaja kot pomembna okrepitev v napadu in obrambi. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Trener ekipe Robert Beguš pa je v svoje vrste pripeljal otroka kluba Jana Setnikarja, ki je v zadnjih dveh sezonah pridobil ogromno izkušenj v trboveljskem Rudarju. Drugi je krožni napadalec Aleksander Atanasov, kateri je zadnja leta igral na Kodeljevem pri LL Grosist Slovanu ter še otrok Kodeljevčanov Žan Grojzdek, ki ima letos zelo dobro sezono pri SVIŠ-u iz Ivančne Gorice. Grojzdek, sicer nekdanji član trebanjskega Trima in Škofljice, velja predvsem za obrambnega specialista, hkrati pa je eden izmed adutov za strel z razdalje. »Iz kluba so me kontaktirali že kmalu po začetku prejšnje sezone in zelo sem vesel da bom dobil priložnost igrati za Loko, saj bo to zame korak naprej. Moja naloga bodo predvsem streli od daleč ter igra v obrambi,« je ob prihodu na Gorenjsko dejal Grojzdek.

Robert Beguš na trenerskem stolčku Urbanscape Loke sedi že drugo sezono zapored. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Tudi Beguš želi v vseh treh novincih imeti kakovostne zamenjave za preostale odhode. »Okrepili smo se z Grojzdkom, ki je izkušen igralec in dober v obrambi ter lahko strelja z razdalje. Atanasov ima višino, kar nam zelo manjka in je v zadnjem času ogromno napredoval v razvoju. Setnikar pa je Ločan, ki je nekaj sezon odigral v drugih klubih in pričakujem, da bo okrepil konkurenco,« je dejal Beguš.

Za uvod z Dobovo, cilj sredina lestvice

Škofjeloške rokometaše v novi sezoni Lige NLB uvodoma čaka domača preizkušnja, in sicer z neugodno Dobovo, ki jo odslej vodi Benjamin Teraš. Slednji se v kraj ob meji s Hrvaško vrača po petih letih, potem ko je letos uspešno vodil trebanjski Trimo, hkrati pa ima na voljo močno zasedbo. Poleg Florjančiča in Budalića, naj bi prišel tudi desnokrilni kadetski reprezentant Teo Jezernik. Priprave se za Gorenjce pričnejo v ponedeljek, 29. julija, prvi preizkus v novi sezoni pa sledi že 9. avgusta.

Preberite si še:

Gregor Okleščen obsojen na enoletno pogojno zaporno kazen

V Celje prihaja portugalski supertalent

Marko Matijaševič iz Kopra v tretjo nemško ligo

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB