Connect with us

Liga NLB

Marko Matijaševič iz Kopra v tretjo nemško ligo

Foto: RD Koper

Koprski rokometaši so po koncu sezone ostali tudi brez organizatorja igre in levokrilnega rokometaša Marka Matijaševiča, ki se zdaj seli v nemško tretjo ligo. V svoje vrste ga je namreč zvabil Großwallstadt.

Foto: RD Koper

Matijaševič, sicer po rodu Koprčan iz Semedele in po srcu Dalmatinec, je rokometno pot začel v domačem Cimosu in že v mlajših kategorijah kazal izjemen potencial. V mladinski konkurenci je to prepoznal tudi selektor Saša Prapotnik in ga vpoklical v mladinsko reprezentanco. Zadnja leta je bil stalni član prve ekipe koprskega kluba in igral tako na srednjem zunanjem položaju kot na levem krilu.

Že dalj časa je bilo jasno, da Matijaševič po koncu sezone zapušča Obalo. Tako je okrepil vrste nemškega tretjeligaša Großwallstadta in z njim podpisal dvoletno pogodbo. »Ponosen sem, da lahko s tako velikim klubom naredim korak naprej v moji karieri. Tam imam odlične pogoje za napredek in se že veselim nove sezone. Zato bom poskusil izpolniti vse klubske cilje,« je za klubsko spletno stran dejal Matijaševič, katerega v Kopru utegne zamenjati dosedanji član makedonskega Metalurga iz Skopja, Tadej Matijašič.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Liga NLB