Connect with us

Prestopi

Domen Sikošek Pelko podpisal za Vardar Skopje!

Foto: osebni arhiv

Slovenija v Skopju dobiva še drugega legionarja, vendar senzacionalnega imena! Vrste aktualnega evropskega prvaka Vardarja bo okrepil krožni napadalec Domen Sikošek Pelko, ki ima za seboj vrhunsko sezono pri avstrijskem Brucku. Tako bo družbo delal slovenskemu organizatorju igre Stašu Skubetu.

“Še sam nisem ravno dojel, da odhaja v Vardar,” nam je razložil Sikošek Pelko. Foto: HC Bruck

Domen Sikošek Pelko je letos preživel v Avstriji in navduševal v majici Brucka, kateremu se na koncu vendarle ni uspelo uvrstiti v prvo ligo. Po dveh sezonah v trebanjskemu Trimu je sledil prvi odhod v tujino. V Avstriji je še letos nastopal drugoligaškem tekmovanju, in sicer gre za Bruck. Slednji je še lani igral v najmočnejšem avstrijskem rangu, a se v letošnji sezoni prebil vse do polfinala. Da gre za kvalitetno okrepitev, je Sikošek Pelko že takoj potrdil in na osemnajstih tekmah dosegel 78 zadetkov. Tako je malce nenavadno, pa vendarle resnično vzbudil zanimanje aktualnega evropskega prvaka iz Skopja. Sikoškove predispozicije so pretehtale, da se mladi Posavec seli v makedonsko prestolnico.

Obetavni krožni napadalec je svojo rokometno kariero sicer začel v Brežicah, od koder se je še kot kadet preselil v sosednje Krško. V sezoni 2015/2016 je nekaj tekem odigral tudi za člansko ekipo Dobove, leto kasneje pa okrepil vrste Trima Trebnjega, kjer se ni povsem veliko naigral.

Sikošek Pelko je letos blestel pri avstrijskem Brucku. Foto: osebni arhiv

»V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da sem uresničil svoje sanje in dobim priložnost igrati za evropskega prvaka. Vem, da me čaka veliko trdega in resnega dela, vendar sem prepričal, da bom naredil več kot stoodstotno, da še naprej ostanem član Vardarja. Veselim se še dela z novim trenerjem Davidom Pisonerom. Precej sem napredoval v Trebnjem, od koder prihaja tudi moj rojak Staš Skube, ki mi bo zagotovo pomagal pri prilagajanju ekipe,« je za naš portal povedal Sikošek Pelko.

»Mladost je prednost Domna Sikoška Pelka in verjamemo, da nam s svojimi predispozicijami zelo ugaja pri sistemu in načinu igre. Čeprav nima veliko izkušenj, pa lahko svoj potencial še kako dobro vzgoji. Doslej se je izkazalo, da se je večina mladih in neizkušenih igralcev, vzgojila v vrhunske evropske igralce, zato se že veselimo začetka sezone,« je o mlademu krožnemu napadalcu dejal predsednik uprave Vardarja, Davor Stojanovski.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Prestopi